Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κατασκευάζονται οι στάσεις προαστιακού σε Μακρύγιαλο και Παραλία Σκοτίνα – Παντελεήμονα

Μετά από συνάντηση – συνεργασία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δόθηκε εντολή προς την ΕΡΓΟΣΕ να δρομολογήσει άμεσα την κατασκευή των δύο στάσεων του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Μακρύγιαλο και την παραλία Σκοτίνας – Παντελεήμονα.


Μια προσπάθεια δύο χρόνων του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου, με ερωτήσεις, επιστολές και παραστάσεις, φαίνεται πως θα έχει αίσιο τέλος. Από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δόθηκε εντολή προς την ΕΡΓΟΣΕ να κατασκευάσει άμεσα τις δύο στάσεις του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Μακρύγιαλο και την παραλία Σκοτίνας – Παντελεήμονα.
Ο κ. Παπαγεωργίου επιμένοντας στο αίτημα για την κατασκευή των δύο στάσεων είχε αποστείλει πρόσφατα (28-11-2011) επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη και τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη. Με την επιστολή αυτή ο κ. Παπαγεωργίου ζητούσε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σε προηγούμενες αναφορές, επιστολές και ερωτήσεις του και να δρομολογηθεί η κατασκευή των δύο στάσεων του Προαστιακού.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, ο κ. Παπαγεωργίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μ. Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη και μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο, δόθηκε εντολή να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των δύο στάσεων προκειμένου με την έναρξη της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου να λειτουργήσουν.
Ήδη απαντώντας σε προηγούμενη ερώτηση του κ. Παπαγεωργίου για το θέμα η ΤΡΕΝΟΣΕ είχε γνωστοποιήσει πως έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και αναμένει την εντολή του Υπουργείου για να προχωρήσει στην έναρξη των απαραίτητων έργων για την κατασκευή των στάσεων στο Μακρύγιαλο και στην παραλία Σκοτίνας - Παντελεήμονα.
Η εντολή πλέον δόθηκε και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή των δύο στάσεων οι οποίες θα διευκολύνουν την κίνηση των κατοίκων και θα υπάρχει άνετη και ασφαλής πρόσβαση των τουριστών, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, προς τις δύο αυτές πανέμορφες ακτές της Πιερίας.