Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για την Ελληνική Δημοκρατία, ενόσω οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του νέου PSI+ εξελίσσονται;


Να μην αποδειχθεί επαρκές. Κι αυτό τον φόβο καλλιεργεί συστηματικά, τα τελευταία 24ωρα, το ... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η διευθύντρια του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να εκτίμησε στην Γερμανία καγκελάριο κ.Αγκελα Μέρκελ ότι «ακόμη και μετά την υλοποίηση του PSI οι Έλληνες θα χρειασθούν αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να ορθοποδήσουν».

Κι όλα αυτά ενώ οι πάντες εκτιμούν ότι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι η χώρα μας, αλλά η Ιταλία, στην οποία και θέλουν να κάνουν focus. Γι αυτό και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, κάποια στιγμή, να κουραστούν και να σταματήσουν να απασχολούνται με την ελληνική περίπτωση, ιδιαίτερα αν αποδειχθεί ότι δεν επιδέχεται οριστική διευθέτηση το πρόβλημα της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας μας. Αυτόν το φόβο έχει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και γι αυτό θέλει να κλείσει πάση θυσία τη συμφωνία για το κούρεμα του 50%, άμεσα.
voria.gr