Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων κατά τις πρωινές ώρες εξαιτίας παγετού στο Λιτόχωρο, από τον δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 17/2/201


Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ.,

υλοποιώντας το πρόγραμμά της για δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Τσεχία.

Το ιδιαίτερα φιλόξενο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου που έδειξε ενδιαφέρον να γνωρίσει την Πιερία, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον, το παγκόσμιο μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τον Όλυμπο, τη γαστρονομία της και όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιέρωσαν την περιοχή ως ένα δημοφιλή προορισμό.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό αλλά και να ενημερωθούν για τις τουριστικές υποδομές του τόπου, τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο της Πιερίας καθώς και για τις

ποικίλλες μορφές τουρισμού που μπορεί κανείς να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η περιοχή διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθούν διάφορα είδη τουρισμού, όπως ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός κ.α.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, εκπροσώπησε από το τμήμα τουρισμού ο υπάλληλος Αλέξης Πουλικίδης, που πραγματοποίησε σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, προβάλλοντας την τουριστική ταυτότητα προκειμένου να αναδειχθεί η Πιερία σε ελκυστικό προορισμό στην τσεχικη τουριστική αγορά.

Για την καλύτερη δυνατή προβολή του τουριστικού προϊόντος η Π.Ε.Πιερίας μέσα στο πλαίσιο ενίσχυσης της εικόνας της περιοχής, εξασφάλισε καταχωρήσεις και παρουσιάσεις σε σημαντικά τσεχικα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Άλλωστε, με τη φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, που συμφωνήθηκε για το προσεχές καλοκαίρι και την προώθηση της Πιερίας στο κοινό της Τσεχίας μέσω συνεντεύξεων και αφιερωμάτων

, επιτυγχάνεται η ανάδειξη της περιοχής, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, που ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια οικονομικής ανάπτυξης.

Στην έκθεση «Holiday World», παρουσιάστηκε μέρος του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που περιλαμβάνει καταγραφή των κινήτρων που οδηγούν τους τουρίστες στην Ελλάδα και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν οι Σύμβουλοι του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πράγα, Ιωάννης Παππάς και Γεώργιος Στυλιανόπουλος και από το γραφείο του ΕΟΤ Πράγας, η Κλέρη Αποστόλου, η Κατερίνα Τσανετοπούλου, η Σταυρούλα Μπεσλή και η Ειρήνη Τασιούλα.

Η επόμενη έκθεση στην οποία λαμβάνει μέρος η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, είναι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας ΄΄HOLIDAY & SPA EXPO΄΄, που πραγματοποιείται από τις 16 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2012.