Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ





Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντοχές και μπορεί να δείξει το δρόμο εξόδου από την κρίση»

Προσαρμοσμένη στις συνθήκες που απαιτούν οι καιροί και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου, η ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας επ’ ευκαιρία του νέου έτους, στο Mediterannean Village Hotel, στην Παραλία Κατερίνης. Πλήθος επιχειρηματικού κόσμου καθώς και τοπικών φορέων έδωσαν το παρών και ευχήθηκαν καλή δύναμη για τη νέα χρονιά.

Παρουσίες

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Ταξίαρχος της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Ιωάννης Καραλιάς, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Πιερίας Θανάσης Ματσούκας, ο Τομεάρχης παραγωγικών τάξεων της ΝΔ Γιώργος Σουφλιάς, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Επαγγελματικού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Προϊστάμενος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καζταρίδης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Κατερίνης Μαρία Κορύτσα, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού, εκπρόσωποι κομμάτων και νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων, Πρόεδροι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων της Πιερίας, Διευθυντές και Πρόεδροι Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών, Ενώσεων, Δημόσιων Φορέων και ΝΠΔΔ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πρώην μέλη διοικητικών συμβουλίων του Επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απουσία κυβερνητικών εκπροσώπων και βουλευτών λόγω της κρίσιμης συνεδρίασης στη Βουλή.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, δεδομένων των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας που λαμβάνονταν την ίδια ημέρα με την εκδήλωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επέλεξε να μην προχωρήσει στην καθιερωμένη ομιλία του. Επέλεξε, με μια σύντομη δήλωση, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σημειώνοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αντοχές και μπορεί να δείξει το δρόμο της εξόδου από την κρίση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε:

«την ίδια στιγμή που εμείς βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά, η χώρα μας βρίσκεται στην κρισιμότερη, ίσως, καμπή των τελευταίων ετών με τις αποφάσεις των Κυβερνώντων να μας οδηγούν ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση. Κρίνω ότι δεν είναι ώρα για ομιλίες. Όλοι μας είμαστε καλοί γνώστες των προβλημάτων και των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, και από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε επισημάνει τα ιδιαίτερα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και προτείναμε λύσεις και προτάσεις. Θέλω λοιπόν να σας ευχηθώ υγεία και καλή δύναμη που όλοι θα χρειαστούμε τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Σας βεβαιώνω ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντοχές και θα μπορέσει να δείξει το δρόμο της εξόδου από την κρίση σε μια πορεία πραγματικής ανάπτυξης. Εύχομαι, λοιπόν, οι διοικούντες να αντιληφθούν, πριν να είναι πολύ αργά, ότι η επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος για την οικονομία της χώρας και να λάβουν άμεσα αποφάσεις υπέρ της ανάπτυξης του επιχειρείν. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και τη στήριξή σας. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία».

Την εκδήλωση, επίσης, χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης και ο Τομεάρχης Παραγωγικών Τάξεων της ΝΔ κ. Σουφλιάς.

Απονομή τιμητικών πλακετών

Με το πέρας των ομιλιών, το Επιμελητήριο Πιερίας προχώρησε σε απονομές τιμητικών πλακετών σε θεσμούς και πρόσωπα που έχουν διακριθεί για τη δράση τους και τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου.

Η πρώτη πλακέτα απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και στον Διευθυντή Δημήτρη Κυριακού για την προσφορά στον πολιτισμό, την παιδεία και την ανάδειξη των νέων ανθρώπων που στα πρόσωπά τους εκπροσωπείται το πολιτιστικό μέλλον του τόπου. Επίσης, η διοίκηση του Επιμελητηρίου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο πρόγραμμα. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η δεύτερη τιμητική πλακέτα δόθηκε στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης και στον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Κορομπίλη για την ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, όπως επίσης και σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνεργασία που έχει με το Επιμελητήριο Πιερίας στη διοργάνωση εκδηλώσεων με οικονομικά – αναπτυξιακά θέματα. Την πλακέτα απένειμε ο Α’ Αντιπρόεδρος Μάρκος Κουλούμογλου.

Στη συνέχεια, η διοίκηση τίμησε δύο μέλη του προσωπικού που προσφάτως συνταξιοδοτήθηκαν καθώς η αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων που υπηρέτησαν τον Επιμελητηριακό θεσμό αποτελεί ύψιστη αρχή για το Επιμελητήριο Πιερίας. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε για την προσφορά της η τ. Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Πιερίας Ειρήνη Καρπούζα. Την πλακέτα έδωσε η Β’ Αντιπρόεδρος Σταματία Βελώνη. Επίσης, τιμήθηκε ο τ. Προϊστάμενος του Τμήματος Μητρώων και Μηχανογραφικών Εφαρμογών Ιωάννης Μίσκος. Την πλακέτα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακή μουσική από την παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την Διεύθυνση του Λάζαρου Τσορμπατζίδη. Σημειώνεται ότι την έναρξη της εκδήλωσης επένδυσαν μουσικά, με κλασσικό ρεπερτόριο, οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Εύχαρις Παπαδοπούλου (πιάνο), Ελένη Σαμακοβλή (βιολοτζέλο) και Ευδοκία Βοσκίδου (Βιολί).