Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ)-( ΒΑΤΑΝ-ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ)-(ΚΕΝΤΡΟΥ-ΑΣΤΙΚΩΝ-ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ)

Λαέ της Κατερίνης-Λαέ της Πιερίας
Εργαζόμενοι, φτωχή αγροτιά, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι.

Καταργούμε στην πράξη το απαράδεχτο χαράτσι για τα ακίνητα που ενσωμάτωσαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με την άρνηση της πληρωμής του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας και απαιτούμε να καταργηθεί τώρα ο Νόμος.4021/11.
Διεκδικούμε μέτρα ενίσχυσης των ανέργων, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μείωση κατά 50% των τιμολογίων ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟΥ, έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ. Λέμε όχι στη νέα Δανειακή σύμβαση που θα σημάνει νέα σφαγή σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση των λίγων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Αγωνιζόμαστε για την οργάνωση του Λαού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, για να αποκρούσουμε την βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από το μαύρο μέτωπο του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωση και της τρικομματικής Ελληνικής κυβέρνησης.
Εδώ και δύο χρόνια μας τρομοκρατούν με την λεγόμενη χρεοκοπία. Στο όνομα του να «σωθεί η χώρα» παίρνουν συνέχεια μέτρα, που ήδη έχουν οδηγήσει στη δική μας χρεοκοπία. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Οι μισθοί και οι συντάξεις μας έγιναν φιλοδωρήματα, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Αυξάνουν την φορολογία, αυξάνουν τις τιμές σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, και στα ήδη διατροφής. Επιβάλλουν «διόδια» στις κοινωνικές παροχές, όπως στις εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουν κόψει μια σειρά από φάρμακα και εξετάσεις που γίνονταν δωρεάν και έκαναν την αρρώστια μας εφιάλτη. Και όλα αυτά (μαζί με πολλά άλλα) με την δικαιολογία ότι «η οικονομία μας πρέπει να γίνει ανταγωνιστική» ( Αυτό σημαίνει: φτώχεια και εξαθλίωση για το Λαό και μεγαλύτερα κέρδη σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλέμπορους.) και «ότι πρέπει να εξυγιάνουμε τα δημοσιοοικονομικά μας» (που αυτό σημαίνει: περισσότερα λεφτά στα ταμεία του κράτους για να πληρώνονται οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι και να χορηγείται τζάμπα χρήμα στο κεφάλαιο με επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές. (αυτό το λένε και «στήριξη της ελληνικής οικονομίας»)
Όλες αυτές οι ψευτιές στοχεύουν σε ένα και μόνο πράγμα: θέλουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση, που όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο, οι αγρότες, οι εργάτες, οι μικροεπαγγελματίες, να είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα με αμοιβές ίσα-ίσα για να ζούμε και να μπορούμε να δουλεύουμε, για να πλουτίζει μια χούφτα μπουρζουάδες. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το πετύχουν. Τρομοκρατία, εκβιασμούς, πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση. Οι κυβερνήτες μας, κάνουν πως τάχα αντιστέκονται σε ξένες πιέσεις. Λένε ψέματα!! Είναι σύμμαχοι, βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο με τους εχθρούς του Λαού, είναι το πολιτικό προσωπικό των εκμεταλλευτών μας και έχουν τους ίδιους στόχους με αυτούς.
Ο μόνος τρόπος για να τους αποκρούσουμε είναι να Οργανωθούμε σαν λαός και να αντεπιτεθούμε. Να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στους ξένους και στους ντόπιους, που μας θέλουν γονατιστούς και ραγιάδες. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα , αρκεί να αγωνιστούμε γι΄ αυτό, να το παλέψουμε, να το διεκδικήσουμε.
Έλα κι εσύ στο μεγάλο συλλαλητήριο, που διοργανώνουμε οι Λαϊκές Επιτροπές των συνοικιών της Κατερίνης, την Τρίτη 21 φλεβάρη, ώρα 6,30 μμ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. Να διαμαρτυρηθούμε και για το χαράτσι και για όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ- ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ- ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ