Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Απάντηση της προέδρου πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δίου-Ολύμπου Μαρίας Ζέρβα σε δημοσίευμα του Ν.Λάππα


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ

Στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δίου-Ολύμπου, Μαρία Ζέρβα, είχε δώσει απαντήσεις σε θέμα που έθεσε ο επικεφαλής τής δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα», Νίκος Λάππας, σχετικά με φημολογούμενη δήθεν προφορική απευθείας ανάθεση προμήθειας απορρυπαντικών στη δημοτική ενότητα Δίου. Για το ίδιο θέμα, απαντήσεις έδωσε και ο αν.δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης.

Επειδή παρά τις απαντήσεις που δόθηκαν ο Ν.Λάππας επανήλθε με δημοσίευμά του στον τοπικό τύπο αφήνοντας σκιές επί του θέματος, η κ. Ζέρβα απαντά εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες τού δήμου. Ολόκληρη η απάντησή της έχει ως εξής:

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΑ.

Ως πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δίου-Ολύμπου έχω να παρατηρήσω ότι ο κ. Λάππας ενώ έλαβε τις δέουσες απαντήσεις από εμένα στο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής επιτροπής, επανέρχεται με δημοσίευμά του ξανά αφήνοντας σκιές και αιχμές σε βάρος μας.

Ενημερώνουμε λοιπόν τούς δημότες μας ότι η απόφαση της σχολικής επιτροπής ήταν: Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να προμηθεύεται απορρυπαντικά από τα κατά τόπους καταστήματα κάνοντας ο διευθυντής – προϊσταμένη του σχολείου μια έρευνα στην τοπική αγορά.

Κατηγορηματικά λέμε ότι κανείς δήμαρχος και καμιά πρόεδρος σχολικής επιτροπής δεν έδωσε εντολή για «παραγγελίες απορρυπαντικών χιλιάδων ευρώ» ούτε έγινε «προφορική απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο προμηθευτή», όπως ειπώθηκε.

Άλλωστε, σύμφωνα και με δελτίο τύπου τού υπουργείου παιδείας (24/11/2011) το οποίο παρέχει διευκρινίσεις για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών: «Κάθε σχολική μονάδα ή συγκρότημα σχολείων, για να διαχειρίζεται τα χρήματα που λαμβάνει από τη Σχολική Επιτροπή, ανοίγει έναν τραπεζικό λογαριασμό. Το λογαριασμό χειρίζεται το Σχολικό Συμβούλιο δηλαδή μια τριμελής ή πενταμελής ομάδα (εάν είναι σχολικό συγκρότημα) που αποτελείται από το Διευθυντή του σχολείου, εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών και εκπρόσωπο των γονέων».

Επομένως, ο κ. Λάππας αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις για την λειτουργία της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δίου-Ολύμπου καλό θα ήταν να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής.

Η λειτουργία των σχολικών επιτροπών περιγράφεται στο ΦΕΚ 318/2011. Είμαι στη διάθεση όλων για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Μαρία Ζέρβα