Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Από το Κολωνάκι δεν γίνεται αντιπολίτευση, κ. Δημόπουλε!

Συγχαρητήρια κ. Δημόπουλε.

Ως δημοτική αρχή τού δήμου Δίου-Ολύμπου οφείλουμε να συγχαρούμε τον επικεφαλής τής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου που, επιτέλους (!), με μια «ιστορική» παρέμβασή του (!), μας έθεσε όλους ενώπιον των ευθυνών μας (!) και «διαφώτισε» τους δημότες τού δήμου μας (!).

Δεν μας λέτε όμως κ. Δημόπουλε, ποιοι είναι οι εγωισμοί και τα παραμύθια. Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως σήμερα, σταθεροί στις απόψεις μας, λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Στ’ αλήθεια, κ. Δημόπουλε, είναι παραμύθι ότι κληρονομήσαμε χρέη άνω των 18.000.000 ευρώ;

Είναι παραμύθι ότι, εν μέσω πρωτόγνωρης και βαθιάς οικονομικής κρίσης, είμαστε ο 9ος υπερχρεωμένος δήμος της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών;

Είναι παραμύθια ότι η κρατική τακτική μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των μόλις 120.000 ευρώ (όσα έπαιρνε δηλαδή το 2010 μόνος του ο πρώην δήμος Λιτοχώρου), όταν σήμερα το κόστος μόνο τής μισθοδοσίας στον δήμο Δίου-Ολύμπου ξεπερνά τις 220.000 ευρώ;

Είναι παραμύθια ότι κάνατε τεράστια φασαρία για να γίνετε μέλος τού Δ.Σ. τής δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.) και αφού το αίτημά σας έγινε αμέσως δεκτό, μετά από μόλις 4 συνεδριάσεις τής δημοτικής επιχείρησης, από τις οποίες βέβαια απουσιάζατε, παραιτηθήκατε, εσείς που τόσο νοιάζεστε γι αυτόν τον τόπο και την ανάπτυξή του; Αυτά είναι παραμύθια ή πραγματικά γεγονότα;

Αυτοί που ενεργούσαν με αγάπη για τον τόπο τους, όπως λέτε (ονόματα θα μας πείτε;), γνωρίζετε άραγε κ. Δημόπουλε πόσα χρέη κληροδότησαν στον νέο δήμο, με αγάπη φυσικά; Γνωρίζετε δηλαδή ότι, κάποιοι από αυτούς, άφησαν οφειλές 600.000 ευρώ στον ΣΑΔΑ; Γνωρίζετε ότι, κάποιοι από αυτούς, άφησαν έναν κατεστραμμένο στόλο απορριμματοφόρων; Γιατί, λοιπόν, δεν τους καλείτε να λογοδοτήσουν για τον μαγευτικό αγροτουριστικό τόπο που διοίκησαν τις προηγούμενες δεκαετίες; Γιατί, κ. Δημόπουλε, δίνετε άφεση αμαρτιών σ’ όσους καταχρέωσαν αυτόν τον πανέμορφο δήμο, αλλά μετά μανίας βάλλετε εναντίον μιας διοίκησης που προσπαθεί, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να νοικοκυρέψει τον τόπο και της οποίας η θητεία μετρά μόλις 15 μήνες;

Κι αφού, κ. Δημόπουλε, δεν μας κάνετε την τιμή να έρχεστε και τόσο συχνά στα δημοτικά συμβούλια, καλά θα κάνετε τουλάχιστον να περάσετε από τις υπηρεσίες τού δήμου μας, όποτε σας βγάλει ο δρόμος, και να ενημερωθείτε π.χ. για το γεγονός ότι μέχρι πριν δύο χρόνια επαγγελματίες πλήρωναν 40 ευρώ/m2 για δημοτικά τέλη ενώ φέτος θα πληρώσουν μόλις 12 ευρώ/ m2.

Να μάθετε για τον τεράστιο αγώνα που δίνουμε για τους αγρότες και την συμπίεση του κοστολογίου στην άρδευση.

Να ενημερωθείτε για έργα που δημοπρατούνται, για έργα που εντάχθηκαν ή για τις μελέτες που εκπονούνται.

Πόσο γνωρίζετε, λοιπόν, για όλα αυτά και για πολλά άλλα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας;

Κύριε Δημόπουλε, κακά τα ψέματα, από την περιοχή τού Κολωνακίου δεν γίνεται αντιπολίτευση! Από εκεί δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και φυσικά δεν μπορεί να έχει προτάσεις αλλά και δεν μπορεί να κρίνει από τα όσα «ακούει» από τους ημέτερούς του.

Η αλήθεια είναι ότι έρχεστε κάπου – κάπου στον τόπο μας, κάποια σαββατοκύριακα ή καμιά καθημερινή, ενδεχομένως θα έρθετε και τώρα που είναι Πάσχα, αλλά επειδή δεν ζείτε μόνιμα στον τόπο μας, μάλλον δεν μπορείτε να γνωρίζετε ολόκληρη την πραγματικότητα. Γι αυτό, και χωρίς να θέλουμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά της παράταξής σας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι επιβάλλεται πλέον να αλλάξτε όνομα ως παράταξη και από «Ολύμπια Γη» να μετονομαστείτε σε «Αθηναϊκή Γη».

Θα θέλαμε ειλικρινά να συγχαρούμε και δημόσια όσους συνδημότες μας αναδεικνύονται σε όργανα πανελλήνιας εμβέλειας και κυρίως την κ. Αφροδίτη Λέινα (υποψήφια του συνδυασμού σας) για την εκλογή της στο Δ.Σ. της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, θέτοντάς της ταυτόχρονα και ένα ερώτημα: Αυτή που ζει και αναπνέει την καθημερινότητα στον τόπο μας και που κάποια θέματα τα παλεύουμε από κοινού, συμφωνεί ή όχι με τα όσα μάς καταλογίζει ο κ. Δημόπουλος;

Τέλος, όσον αφορά στα περί «ακέφαλου» δήμου, γνωρίζετε ως νομικός ότι διοίκηση υπάρχει σήμερα στον Δ.Δίου-Ολύμπου σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις. Εκείνο που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι η διοίκησή μας είναι και καταξιωμένη στη συνείδηση του κόσμου, διότι σε μια πραγματικά τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την πατρίδα και τον τόπο μας, εμείς είμαστε παρόντες εδώ στον δήμο, είμαστε όρθιοι και παλεύουμε μέρα και νύχτα δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα και άλλα προβλήματα.

Πάντως, κ. Δημόπουλε, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να εκφράζατε δημόσια τη θέση σας για την περίπτωση του Ψωμιάδη και να μας λέγατε τι πιστεύετε, δηλαδή αν σήμερα η αιρετή περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ακέφαλη ή όχι.

Αυτά και τέλος κ. Δημόπουλε. Γιατί και πολλή δουλειά έχουμε στον δήμο αλλά και δεν σκοπεύουμε να σας διατηρούμε στην επικαιρότητα από 500 χιλιόμετρα απόσταση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ