Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΜΥΣΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ


«Η Πιερία χρειάζεται νέα αναπτυξιακή ώθηση για την αντιμετώπιση της κρίσης… Όσον αφορά τον τουρισμό, η πρότασή μας είναι 5%» Ενιαίος Συντελεστής ΦΠΑ σε όλες τις τουριστικές υπηρεσίες».
Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου,επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, Ανέστης Μυστρίδης και συζήτησε θέματα που αφορούν το νομό.
Η κ.Μαυρίδου ενημέρωσε για το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και τους στόχους που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει για την προώθηση της οικονομικής,κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Ο κ.Μυστρίδης με δήλωσή του υπογραμμίζει ότι«στην τραγική οικονομική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα, είναι μονόδρομος η αναπτυξιακή πορεία της Πιερίας, με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας, του τουρισμού και της γεωργίας, που θα «συμπαρασύρουν» θετικά όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας. Με σχέδιο και προγραμματισμό πρέπει να προωθήσουμε την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, την τουριστική προβολή του νομού, αξιοποιώντας τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό και ιδιαίτερα το φυσικό περιβάλλον. Η πρότασή μας, που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, είναι η καθιέρωση Ενιαίου Συντελεστή ΦΠΑ 5% για όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Από την άλλη πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή με τη στήριξη της γεωργίας, με ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα, με εναλλακτικές μορφές καλλιεργειών, με δράσεις στον οικοτουρισμό και τον αγροτουρισμό. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει ο τόπος μας ώστε να δοθεί νέα αναπτυξιακή ώθηση με την ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας. Η Πιερία χρειάζεται επειγόντως αναπτυξιακή ώθηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υπάρχουν λύσεις. Υπάρχει το οικονομικό μας πρόγραμμα, η Εθνική Αντιπρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κίνημά μας δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Ζητάμε να κυβερνήσουμε και θα κυβερνήσουμε, με συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε πιστά και απαρέγκλιτα την επομένη των εκλογών, στις 7 Μαίου… ».
Ο κ.Μυστρίδης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των διοδίων καθώς τα πολλά και ακριβά διόδια στα όρια της Πιερίας αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση επισκεπτών, ιδιαίτερα από τους γειτονικούς νομούς.