Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19 & 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ






Το χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου Ολύμπου, που διοργανώνει η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης”, αποτελεί την αποκορύφωση των ετήσιων χορωδιακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας.
Για 16η συνεχή χρονιά αποδεικνύει ότι είναι ένας καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, σταθμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, ο οποίος τιμά τη πολιτιστική της παράδοση και ταυτόχρονα προβάλλει την περιοχή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πληθώρα θεατών καθώς κάθε φορά παρουσιάζει χορωδίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, είναι δε αποτέλεσμα της συνεχούς προσφοράς της χορωδίας μας στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Φέτος προσπαθήσαμε, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να αναδείξουμε το πολυπολιτισμικό πρόσωπο της περιοχής μας και να φέρουμε, μέσω της μουσικής έκφρασης, κοντά ανθρώπους που μιλούν, πιστεύουν, εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.30 το βράδυ.