Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Τις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά,τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμ


Επέστρεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

«Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των ... δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει.

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σημείωσε.

Εκανε επίσης λόγο για «μάχες οπισθοφυλακής των πολιτικών δυνάμεων του χθες στις οποίες πρωτοστατεί ο Αντώνης Σαμαράς» και τόνισε ότι «τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες αλλά εκεί μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο».

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και τις εθελόδουλες πολιτικές δυνάμεις του χθες», υποστήριξε.