Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα, αλλά και προγραμματικές συγκλίσεις.

Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα, αλλά και προγραμματικές συγκλίσεις, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι στις εκλογές γίνεται προσπάθεια να στηθεί ένα κακέκτυπο δικομματισμού.

Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο κ. Κουβέλης εκφράζει προβληματισμούς και...
αμφιβολίες για πολλά από όσα έχουν ήδη κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προτάσεις για την οικονομία.

Για το Μνημόνιο σημειώνει: «Εδώ έχουμε μια ταλάντευση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακύμανση των πολιτικών του θέσεων. Ξεκίνησε από το να εισηγείται την καταγγελία του μνημονίου, την τριετή παύση των πληρωμών, λίγο μετά την αναστολή πληρωμών, στη συνέχεια τη μονομερή περικοπή του χρέους, για να φτάσει με την επιστολή του προς την ΕΕ να εισηγείται την επανεξέταση του γενικότερου στρατηγικού πλαισίου. Πρόκειται για μια κυμαινόμενη με αντιφατικό τρόπο πολιτική θέση, που είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.»

Για τη φορολόγηση του τζίρου των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι το ζήτημα είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και όχι να επιβληθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις βάρη, τα οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν και άλλες σε κλείσιμο.

Για το αναγκαστικό δάνειο σε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ εκτιμά ότι είναι πολλές φορές περισσότερο από το απαράδεκτο κατά τα άλλα χαράτσι που επεβλήθη στα ακίνητα...