Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΩ ...20% ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.... (ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ)

«Ανάσα»…για επαγγελματίες!

Μείωση 20% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης στο δημοτικό συμβούλιο


Την απόφαση της δημοτικής αρχής να μειώσει επιτέλους τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων σε ποσοστό 20% ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κατερίνης. Η απόφαση αυτή έρχεται να ανακουφίσει τους επαγγελματίες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που
διανύουν. Θετική και σημαντική, σε περίοδο κρίσης, χαρακτήρισε η αντιπολίτευση την απόφαση.

Ο δήμαρχος Κατερίνης επεσήμανε ότι ο δήμος αντιλαμβάνεται πλήρως την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και τη δυσκολία να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μείωση σε όλο το δήμο Κατερίνης.
Μείωση επίσης ανακοινώθηκε και για τα τέλη που αφορούν τις ξαπλώστρες στην παραλιακή ζώνη. Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, από 15 ευρώ το τ.μ. που ίσχυε μέχρι τώρα σε όλη την παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης το αντίτιμο θα είναι 12 ευρώ ανά τ.μ., πλην της παραλιακής ζώνης του Κορινού όπου εκεί θα είναι της τάξης των 9 ευρώ ανά τ.μ.
Η σχετική απόφαση αποτελεί τροποποίηση της υπάρχουσας κανονιστικής πράξης και θα ισχύει άμεσα με την έγκριση της απόφασης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί λίγο καιρό πριν σε δηλώσεις του ο δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υφίστανται μειώσεις στα τέλη μόνο όσοι είναι καλοπληρωτές και δε χρωστούν στο δήμο. Έτσι η εξέλιξη αυτή που τροποποιεί την αρχική του πρόθεση, χαρακτηρίζεται άκρως θετική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
eptanews.gr