Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Μεθώνης προκάλεσε η αναπροσαρμογή στους λογαριασμούς ύδρευσης που αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού.






Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Μεθώνης προκάλεσε η αναπροσαρμογή στους λογαριασμούς ύδρευσης που αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού. Μόλις έλαβαν τους λογαριασμούς δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τρεις φορές πάνω από τα χρήματα που κατέβαλαν κατά το παρελθόν. Αντιπροσωπεία κατοίκων της Μεθώνης βρέθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού, διαμαρτυρόμενη για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς. «Παράλογη» χαρακτήρισε την αύξηση ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, μιλώντας στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπος των κατοίκων, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να υπάρξει πιο λογική χρέωση. Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα με ολιγομελείς οικογένειες του χωριού που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις πολυμελών οικογενειών που θα πληρώσουν ελάχιστα. Κάτοικοι της Μεθώνης τόνισαν πως δεν έγινε σωστή μέτρηση στα ρολόγια ύδρευσης.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος διευκρίνισε πως η ύδρευση είναι μια ανταποδοτική υπηρεσία, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προσθέτοντας πως οι υψηλοί λογαριασμοί οφείλονται σε υπερκατανάλωση. Τόνισε δε πως η νέα τιμολόγηση στην ύδρευση έγινε έπειτα από μελέτη των υπηρεσιών του δήμου.
Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαγδάρης σημείωσε την αντίθεση του συνδυασμού του στην τιμολόγηση ύδρευσης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας να ανοίξει συζήτηση για μείωση των τιμολογίων του νερού.