Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΛΥΚΑ ΠΟΝΟΥΣΕ..



Χάρρυ Κλυνν
ΓΛΥΚΑ ΠΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ...
«Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα»
Χαλίλ Γκιμπράν

Ακόμα και οι προπαγανδιστές της μνημονιακής βαρβαρότητας αναγκάζονται, μέσες-άκρες, να ενημερώσουν τους λοβοτομημένους αναγνώστες τους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το τσουνάμι της οργής θα τους πάρει και θα τους... σηκώσει όλους μαζί...
(Antinews με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο)
ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2013-14
Γράψαμε χθες ότι η Τρόικα δήλωσε ικανοποιημένη από τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο για το νέο πακέτο μέτρων. Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμφωνήθηκαν οι γενικοί άξονες αλλά εκκρεμεί η εξειδίκευση αρκετών μέτρων.Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 έως 9 δισ. ευρώ από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 έχουν «κλειδώσει». Απομένουν να βρεθούν 2,5 έως 4,5 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να αποσαφηνιστούν μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ που αφορούν τη φετινή χρονιά.
Το σημαντικότερο «ανοιχτό μέτωπο» του οποίου η έκβαση αναμένεται να κριθεί έως την Παρασκευή είναι αυτό των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί). Η κυβέρνηση έχει προτείνει την οριζόντια περικοπή των καταναλωτικών δαπανών του κράτους κατά 0,5%-0,8% το τελευταίο πεντάμηνο του 2012, με στόχο να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ και να αποφευχθεί η μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%. Για τη φόρμουλα αυτή η ελληνική πλευρά αναμένει τη στάση των δανειστών μας.
Το μεγαλύτερο «βάρος» του πακέτου -5 δισ. ευρώ- παραμένει σταθερά στις πλάτες του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να αποφέρει δημοσιονομικό όφελος 2,9 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις συντάξεις. Το υπόλοιπο θα εξοικονομηθεί από την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων. Με την εξεύρεση 2 δισ. ευρώ έχει επιβαρυνθεί εντέλει το υπουργείο Υγείας, 1,2 δισ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από το μισθολόγιο του Δημοσίου, άλλα τόσα από τη Δημόσια Διοίκηση και 1,1 δισ. ευρώ από «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις και άλλες δαπάνες των ΟΤΑ. Από 1 δισ. ευρώ καλούνται να περικόψουν οι ΔΕΚΟ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μισό εκατομμύριο ευρώ θα είναι οι μειώσεις στην παιδεία.

Τι αναμένεται να περιλαμβάνει το πακέτο
1. Κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων που επιτρέπουν συνταξιοδότηση πριν από τα 65 έτη και πιθανή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 έτη.
2. Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις, που πιθανόν να αφορά το σύνολο κύριων και επικουρικών συντάξεων και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 2.100-2.500 ευρώ.
3. Μείωση στα εφάπαξ κατά 22,7%-40%.
4. Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης.
5. Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ή 1.400 ευρώ.
6. Καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των 89 κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
7. Αναδρομική επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ που θα επιφέρει μείωση μισθών κατά 30%-35%.
8. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου.
9. «Ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις προς δημόσιους οργανισμούς και ΟΤΑ.
10. Ελάχιστες έως μηδενικές ανανεώσεις συμβάσεων των συμβασιούχων του Δημοσίου.
11. «Πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο.
12. Αύξηση της συνεισφοράς των ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
13. Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω αύξησης της χρήσης γενόσημων φαρμάκων.
14. Αύξηση ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ώστε να περιοριστούν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.
15. Επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές.