Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι καθηγητής γυμνασίου είχε εγκαταστήσει τέσσερις κρυφές κάμερες σε αίθουσα διδασκαλίας και κατέγραφε τα εσώρουχα μαθητριών την ώρα του μαθήματος.


(ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ)...

«Κάλυπταν» για δυόμισι χρόνια τον παιδόφιλο καθηγητή!
Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι καθηγητής γυμνασίου είχε εγκαταστήσει τέσσερις κρυφές κάμερες σε αίθουσα διδασκαλίας και κατέγραφε τα εσώρουχα μαθητριών την ώρα του μαθήματος.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο καθηγητής τέθηκε σε αργία, ενώ από το 2005 ο καθηγητής είχε δύο εξάμηνες παύσεις για τις οποίες είχε ασκήσει έφεση.
Η αποκάλυψη δεν αφορά σε καινούργια περίπτωση διεστραμμένου καθηγητή, αλλά μια παλιά υπόθεση με πρωταγωνιστή το συγκεκριμένο άνδρα ο οποίος, τον Ιανουάριο του 2010 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία περιείχαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Έθνος», το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο που αποτελείται από συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, τον αντιμετώπισε με μεγάλη επιείκεια.
Περιορίσθηκε να τον τιμωρήσει με την ποινή της εξάμηνης διαθεσιμότητας, που με το προηγούμενο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους προέβλεπε την περικοπή του μισθού μόνο κατά ένα τέταρτο.
Όμως και η ποινή αυτή ποτέ δεν εκτελέστηκε δεδομένου ότι ο 44χρονος καθηγητής άσκησε έφεση.
Η μόνη τιμωρία που τελικά του επιβλήθηκε ήταν η διοικητική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για… αλλαγή περιβάλλοντος.
Ο καθηγητής της πληροφορικής μετατέθηκε από το γυμνάσιο του Αιγινίου στο τμήμα αρχειοθέτησης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στην Κατερίνη, ώστε να μην έρχεται σε επαφή ούτε με μαθητές, ούτε με γονείς.
Παράλληλα όμως, όπως λένε συνάδελφοι του, ήταν και μια καλή αργομισθία για πάνω από 2,5 χρόνια.
Πλέον, η εισαγγελία αναμένει την επόμενη έκθεση τις επόμενες ημέρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει να ασκηθεί και νέα, συμπληρωματική δίωξη.
Ανεξαρτήτως όμως των όποιων εξελίξεων, η δίκη του 44χρονου καθηγητή έχει προσδιοριστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να τονισθεί διαβάζουμε στο newpost.gr, ότι το πορνογραφικό υλικό που είχε ο συγκεκριμένος καθηγητής στο αρχείο του ήταν τόσο μεγάλο σε όγκο που οι αστυνομικοί έκαναν δυόμισι χρόνια για να το αναλύσουν.