Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα τα οποία διαρρέοντα από το Υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




  Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα τα οποία διαρρέοντα από το Υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα που μάλιστα κάποιοι τα χαρακτηρίζουν δίκαια όπως και για την μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων πολυτέκνων για τους παρακάτω λόγους:

α. Δεν είναι δυνατόν την οικονομική κρίση και την ανικανότητα των αρμοδίων της πολιτείας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κατ επέκταση την μη είσπραξη των ανάλογων φόρων να την πληρώνει η πολύτεκνη οικογένεια και γενικότερα η οικογένεια κάθε Έλληνα πολίτη που έχει πολλά παιδιά πληρώνοντας επιπλέων φόρο εισοδήματος.
β. Δεν είναι δυνατόν μετά την τελευταία απογραφή του 2011 και που η Ελλάδα να έχει υποστεί μία μεγάλη μείωση πληθυσμού να αποθαρρύνουμε κάθε Ελληνική οικογένεια να κάνει παιδιά γιατί αυτά θεωρούνται τεκμήριο και θα πρέπει να πληρώνει γι αυτά.
γ. Δεν είναι δυνατόν η πολύτεκνη οικογένεια που πρωτοστατεί κατά της υπογεννητικότητας να της συμπεριφέρεται η Ελληνική πολιτεία με αυτόν τον τρόπο πληρώνοντας επιπλέον φόρο εισοδήματος.
δ. Δεν είναι δυνατόν ο αιμοδότης της Πατρίδας μας που είναι η πολύτεκνη οικογένεια και προσφέρει σε αυτήν, ξοδεύοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για την επιβίωση της οικογένειας της και ταυτόχρονα συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε έμμεσο φόρο στην πολιτεία που αντί αυτή να την ελαφρύνουν φορολογικά να την βάζουν επιπλέον φορολογική επιβάρυνση γιατί είναι αναγκασμένη να συντηρεί μία μεγάλη οικογένεια.
ε. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να συμπεριφέρεται έτσι στην οικογένεια που έχει αποκτήσει πολλά παιδιά παρόλα που έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το άρθρο 21 του συντάγματος να προστατεύει την οικογένεια αλλά αντί αυτού να την τιμωρεί επιβάλλοντας της να πληρώνει επιπλέον φόρο γιατί αυτόν το έχει πληρώσει έμμεσα έτσι και αλλιώς διότι είναι αναγκασμένη να ξοδεύει πολλά για την επιβίωσής της.
στ. Δεν είναι δυνατόν να καταπολεμάτε τόσο πολύ η πολύτεκνη οικογένεια με το να μην έχει την δυνατότητα να προσφέρει τα απαραίτητα στην μόρφωση και την ψυχαγωγία στα τέκνα της που έτσι και αλλιώς ούτε τώρα έχει την δυνατότητα να το κάνει λόγω ότι τα οικονομικά της έχουν συρρικνωθεί και με τα παραπάνω μέτρα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την είδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
ζ. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να θέλει με τον τρόπο αυτό να εξαφανίσει το Ελληνικό έθνος διότι αφαιρώντας από την Ελληνική οικογένεια την δυνατότητα να κάνει πολλά παιδιά επειδή δεν θα έχει την δυνατότητα να τα φροντίσει και κατ επέκταση την συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού και στο τέλος της εξαφάνισή του.
Ο σύλλογος πολυτέκνων Ν Πιερίας το 2009 προ κρίσης εποχής είχε 85 νέες εγγραφές νέων μελλών πολύτεκνων οικογενειών και το 2012 να εχει μόνο 21 εγγραφές που δείχνει ότι πλέον η Ελληνική οικογένεια δεν κάνει παιδιά γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει αξιοπρεπώς.
Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε και θεωρούμε ότι τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν και έχουν έρθει στην Βουλή των Ελλήνων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 με την κατάργηση των επιδομάτων θα επιβαρύνουν την πολύτεκνη οικογένεια καθώς είναι πολύ άδικα και δυστυχώς αν τελικά εφαρμοστούν θα φέρουν την πολύτεκνη οικογένεια σε δυσχερή οικονομική θέση.
Η Πολύτεκνη οικογένεια έχει φτάσει στα όριά της και δεν αντέχει και άλλη πίεση γιατί οι υποχρεώσεις της είναι πάρα μα πάρα πολύ μεγάλες και γι αυτό ζητούμε την αναστολή των όποιων οικονομικών μέτρων θα πλήξει αυτήν.
Μην στερείται από την πολύτεκνη οικογένεια την ελπίδα και την χαρά μην στερείται από αυτήν την ελπίδα στο όνειρα γιατί με τα μέτρα που σχεδιάζονται τα όνειρα που μπορεί να έχει αυτά γκρεμίζονται για πάντα.


-ΤΟ-
Δ.Σ.

Κοινοποίηση
Πρωθυπουργό κ κ Σαμαρά Αντώνιο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ κ Μειμαράκη Ευάγγελο
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ κ Τσίπρα Αλέξη
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ κ Βενιζέλου Ευάγγελου
Πρόεδρο της ΔΗΜ ΑΡ κ κ Κουβέλη Φώτη
Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ κ Πάνο Καμμένο
Υπουργό Υγείας κ κ Λυκουρέντζο Ανδρέα
Υπουργό Οικονομικών κ κ Στουρνάρα Ιωάννη
Υπουργό Εργασίας κ κ Βρούτση Ιωάννη
τους Βουλευτές Ν Πιερίας κ.κ
Κουκουδήμου Κων/νου
Κωνσταντόπουλου Γεωργίου
Χριστογιάννη Δημητρίου
Μάνη-Παπαδημητρίου Άννας