Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Υβριδική μάθηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση






Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνηςδιοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Υβριδική μάθηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης τάξης η-τ@ξη». Η υπηρεσία η-τ@ξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση:http://eclass.sch.gr και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την υποστήριξη της κλασικής διδασκαλίας και την ενίσχυση της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στην σχολική αίθουσα. 

Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να κάνει διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό του στους μαθητές. Οι μαθητές μπορούν, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν το διαδικτυακό μάθημα που έχει ετοιμάσει ο εκπαιδευτικός και να κατεβάσουν σημειώσεις στον υπολογιστή τους, να διαβάσουν ανακοινώσεις που αναρτά ο εκπαιδευτικός, να επισκεφθούν προτεινόμενες ιστοσελίδες και να λάβουν μέρος σε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν όλα τα υποσυστήματα της υπηρεσίας που είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς: περιγραφή μαθήματος, βιβλίο ύλης, υλικό μαθήματος, ασκήσεις, σύνδεσμοι, ανακοινώσεις. Παρουσιάστηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση υβριδικής μάθησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: πώς μπορεί η συμβατική διδασκαλία στην αίθουσα να συνδυαστεί με την επικουρική χρήση της υπηρεσίας η-τ@ξη.

Το σεμινάριο, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις 17:00 και συμμετείχαν, κατόπιν αίτησης τους, 35 εκπαιδευτικοί.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο
Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί και διδάξει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ επί πολλά έτη και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες και βιογραφικό του εισηγητή είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή του διεύθυνση: www.stavros.filippidis.name

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ