Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιαίτερα επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά που τελειώνει για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που το 2012 πανηγύρισε πολλές Διεθνούς και Πανελλήνιου επιπέδου επιτυχίες.
  Ιδιαίτερα επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά που τελειώνει για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που το 2012 πανηγύρισε πολλές Διεθνούς και Πανελλήνιου επιπέδου επιτυχίες.

Το τμήμα κωπηλασίας συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την ανοδική πορεία του. Ο χορός των επιτυχιών άνοιξε για την κωπηλασία του Ν.Ο.ΚΑΤ. τον Απρίλιο με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών όπου ο Ν.Ο.ΚΑΤ. στέφθηκε Πρωταθλητής στη τετράκωπο εφήβων (Καραμήτρος Θ.- Κακούρης Ν.-Ζέρβας Ειρ.-Μπικογιάννης Γ.)και κατέκτησε 2 αργυρά(σκιφ γυναικών και διπλό σκιφ νέων γυναικών) και 2 χάλκινα μετάλλια (δίκωπο εφήβων και σκιφ γυναικών).
Τον Μάιο, στους Αγώνες Ολυμπιακής Πρόκρισης η Κ.Νικολαΐδου έφτασε πολύ κοντά, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο μιας συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παρόλα αυτά η δικαίωση των προσπαθειών της ήρθε λίγο αργότερα στις αρχές Ιουλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Τρακάϊ της Λιθουανίας όπου η Νικολαΐδου κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά στη καριέρα της στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών και έδωσε στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης την ευκαιρία να πανηγυρίσει το έκτο Παγκόσμιο μετάλλιο στην ιστορία του.
Δυο εβδομάδες αργότερα ο Ν.Ο.ΚΑΤ. ανακηρύσσονταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής στην τετράκωπο με πηδαλιούχο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, ενώ και στις Πανελλήνιες Διοργανώσεις της μικρότερης κατηγορίας(12-14 ετών) κατακτά δυο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια.
Οι Διεθνείς επιτυχίες ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή της Κ.Νικολαΐδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την κατάκτηση δυο χρυσών (Κακούρης-Καραμήτρος) και τριών αργυρών μεταλλίων(Κακούρης-Καραμήτρος-Νικολαΐδου Δεσποινα) στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Βουλγαρία.
Και για το τμήμα ιστιοπλοΐας η χρονιά που τελειώνει ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη αγωνιστικά, αφού ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης είχε την χαρά να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του (μετά τον Κ.Ντιτσιόπουλο) μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τη μεγάλη αυτή διάκριση πέτυχε η Ζωή Μανιώτη σταLaser 4,7 κάτω των 16 ετών τον Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην Αυστρία.
Επίσης οι ιστιοπλόοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. έδωσαν το παρόν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα νέοι αθλητές πύκνωσαν τις τάξεις του τμήματος ιστιοπλοΐας και πήραν μέρος, μαζί με τους πιο έμπειρους αθλητές, σε πολλούς διασυλλογικούς αγώνες της Περιφέρειας Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλονίκης κατακτώντας πολυάριθμα μετάλλια και αποδεικνύοντας με τις εμφανίσεις τους ότι έχει τεθεί η βάση για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ