Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εκοιμήθη ο π.Αθανάσιος Τσικόπουλος - Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες διακόνησες επάξια τον ανθρώπινο πόνο



ΚΑΤΕΡΙΝΗ.



 
      


    Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες διακόνησες επάξια τον ανθρώπινο πόνο. Στάθηκες δίπλα σε πολυάριθμους συνανθρώπους σου και μοιράσθηκες μαζί τους τον πόνο, τη δυστυχία και το προσωπικό δράμα τους, σαν Πνευματικός πατήρ και σαν Λειτουργός του Υψίστου, απαλλάσσοντας τους από πολλά  ψυχικά βάρη.
Σαν καλός Σαμαρείτης σταματούσες πάντα μπροστά σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό σου και με όλες τις δυνάμεις σου τον οδηγούσες στο πλησιέστερο "πανδοχείο" της Εκκλησίας μας για να φορτίσεις την ψυχή του με ελπίδα και εσωτερική δύναμη ικανή να τον βοηθήσει να σηκώσει το βαρύ προσωπικό σταυρό του. Πάνω σ' αυτή την ιερή έπαλξη, που αποτελεί την πεμπτουσία του Ευαγγελίου στάθηκες αληθινός, χαλκέντερος, ακούραστος, ακαταπόνητος, μοναδικός και ανεπανάληπτος.


Υπήρξες αναμφίβολα ένα χρυσό δοχείο του Παναγίου Πνεύματος μία ολόλευκη λαμπάδα που πυρπολήθηκε από τον κεραυνό της αγάπης του Χριστού και καιόμενη έλιωσε εξολοκλήρου σκορπίζοντας το φως της ελπίδας σε χιλιάδες κατατρεγμένους συνανθρώπους σου. Το τεράστιο χριστιανικό, φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο σου θα παραμείνει αιώνια ένα ουράνιο τόξο στο βαρύ συννεφιασμένο ορίζοντα των καιρών μας. Το κενό που αφήνει ό θάνατός σου είναι δυσανα­πλήρωτο. Σίγουρα από σήμερα η Κοινωνία της Κατερίνης κατέστη φτωχότερη στο ζωτικό τομέα της εφηρμοσμένης αγάπης του Χριστού, από σήμερα η Ιερά μας Μητρόπολη, θρηνεί γιατί έχασε έναν άξιο στρατιώτη του Χριστού. Υπήρξες σ' όλη σου τη ζωή ένας αληθινός βράχος Ορθόδοξης βιωματικής ομολογίας. Ένα συνειδητό μέλος του Μυστικού Σώματος του Χριστού που είναι η στρατευομένη Εκκλησία στη γη.                                                            
Τώρα που εγκατέλειψες οριστικά το συμβατικό αυτό και μάταιο κόσμο, θα πορεύεσαι προς τον Ιησού Χριστό, που σε περιμένει στον θεσπέσιο ποιοτικό κόσμο του πνεύματος, για να σου απονείμει επάξια το αμάραντο στεφάνι της αγιότητας γιατί μόχθησες και κουράστηκες εργαζόμενος σκληρά στον Αμπελώνα Του.
Εύχομαι ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να αξιώσει και εμάς να κληρονομήσουμε την γλυκιά πραότητα του χαρακτήρα σου και την δύναμη της ψυχή σου.
Καλό Παράδεισο, Αιωνία σου η μνήμη αξέχαστε πατήρ Αθανάσιε, και είμαι σίγουρος πως και από εκεί ψηλά θα εύχεσαι στον Κύριό μας, και για εμάς τους αναξίους.
+π . Ιωάννης Κυπαρισσόπουλος


Η Εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ι.Ν του Τιμίου Σταυρού την Τρίτη 4/12 στις 15:30. Καλό Παράδεισο. Την ευχή του να έχουμε.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ