Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα ΠΕΔ Κεντρ.Μακεδονίας για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού



Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




  
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού κου Ευάγγελου Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κου Ευάγγελου Λαγδάρη, που, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωσαν την πάνδημη διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού για την επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εθνικής Οδού στα διόδια του Αιγινίου (εγκατάσταση, που περιθωριοποιεί τον τοπικό Δήμο,ακινητοποιεί τους κατοίκους, παραλύει τις δραστηριότητές τους,αποδεκατίζει το ήδη πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημά τους, μετατρέπει την ευλογία της οδικής σύνδεσης σε κατάρα απομόνωσης, κατακερματισμού και μαρασμού). 
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού, ως γνήσιος εκφραστής της βούλησης, αλλά και της αγωνίας και της αγανάκτησης του συνόλου των κατοίκων του Δήμου, με τις αποφάσεις, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις του, εκπληρώνει τη συνταγματική αποστολή και συνεχίζει την ιστορική παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή. Ωςαρμόδια, κατά το νόμο, όργανα για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος βρέθηκαν, όπως επιτάσσει το καθήκον τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση του αυτονόητου: για την αποτροπή της επιβολής αναίτιων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα στοιχειώδη δικαιώματα των συμπολιτών τους, στην ελευθερία της μετακίνησής τους ακόμη και μέσα στα όρια του Δήμου τους, στην ελευθερία της επικοινωνίας τους με την ευρύτερη περιοχή, στην ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας και των δραστηριοτήτων τους.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας εκφράζει την συμπαράστασή του στους αιρετούς, που διώκονται επειδή επιτελούν το καθήκον τους, και καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να μεριμνήσουν για την άμεση άρση των αιτίων που προκαλούν δικαιολογημένες εκδηλώσεις εύλογης διαμαρτυρίας και πυροδοτούν τοπικές εντάσεις με ευρύτερες συνέπειες.