Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σε κατάσταση "πολέμου" οι εργαζόμενοι στους δήμους - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σε κατάσταση "πολέμου" οι εργαζόμενοι στους δήμους - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Σε μετωπική σύγκρουση για το θέμα της κινητικότητας οδηγούνται κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της και έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και η δημοτική αστυνομία…


Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.
Πρόσθεσε πως η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Νέα συνάντηση ΚΕΔΕ με Γ. Μιχελάκη - Κυρ. Μητσοτάκη
Εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και έδωσαν νέο ραντεβού σήμερα στις 09.30 το πρωί προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Πληροφορίες: naftemporiki.gr