Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ;;;;

ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.Έξω απο τον οικισμό ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την προηγούμενη και την επόμενη μέρα.
Και τα έργα της επόμενης αποτελούν και την πιο εύγλωττη απάντηση, αυτή που όφειλε να δώσει η Δημοτική Αρχή αλλά της… διέφυγε!
H Ελλάδα παραμένει τραγικά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε αποτυγχάνοντας να εφαρμόσει την κοινοτική πολιτική σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων που θέτει ως στόχο την εφαρμογή της ιεραρχίας ΠΡΟΛΗΨΗ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ. Υπάρχει όμως διέξοδος από το φαύλο κύκλο των σκουπιδιών και σήμερα που

ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι καλούνται όλοι, οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Πέρασαν οι εποχές που γινόταν ανεκτές από την κοινωνία τέτοιου είδους εγκληματικές πρακτικές όπως η ανεξέλεγκτη ρήψη των απορριμμάτων .


Η Δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να κατανοήσει την σοβαρότητα του θέματος, να αναλάβει τις σοβαρές της ευθύνες, να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία προχωρώντας άμεσα στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών: συσκευασιών, χρησιμοποιημένων ελαστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, ηλεκτρικών συσσωρευτών, βιοαποικοδομήσιμων οργανικών υλικών, υλικών εκσκαφών κατεδαφίσεων (μπάζα), ξεκινώντας συγχρόνως μια εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να πετύχει δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων προς τελική διάθεση. Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα να προχωρήσει στην ουσιαστική εξυγίανση και αποκατάσταση του ρέματος.