Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ - "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"



Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος, στην Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση από μαθητές σε μαθητές σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και διαδραστικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής».

Την εκδήλωσε διοργάνωσε η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κατακόμβη» του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ευόσμου, με αφορμή την παρουσία στη Θεσσαλονίκη της πολυβραβευμένης μαθητικής ομάδας Ρομποτικής της Πόλης Runavik των Νήσων Φερόες. Την Ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές της Ε τάξης των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο κ. Καρατάσιος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για την αδιάλειπτη μέριμνα που προσφέρει στα παιδιά της Μητροπόλεώς του, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους εφήβους και τον εκπαιδευτικό τους, κ. Dan Lamphauge, ενώ συνομίλησε με τους συμμετέχοντες μαθητές για τα ενδιαφέροντά τους πάνω στη ρομποτική και στην τεχνολογία.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε τη σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών για την εξοικείωση των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία, την καλλιέργεια της ανακαλυπτικής μάθησης και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην υλοποίηση συνεργατικών δράσεων με βιωματικό χαρακτήρα.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Καρατάσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης της τεχνολογικής παιδείας και της επιστήμης με τις αρχές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στον σύγχρονο κόσμο.