Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ...ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. Ι.ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Θεσμό αποτελεί πλέον η συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Ιωάννη Καζταρίδη με τους Διευθυντές των σχολείων, η οποία προάγει την αγαστή συνεργασία τους.
Με επίκεντρο τις τρέχουσες εξελίξεις , η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Παρόντες ήταν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, η κ. Ευσεβία Χασάπη, ο κ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο κ. Ευάγγελος Βοσκός, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ.Α.Χαρίσης και οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ κ. Θ. Σιαμάγκας και κ. Δ. Μπουλούμης
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια
σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας τη χαρακτήρισε δύσκολη και σύνθετη. Σημαδεύτηκε από την έξοδο σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών και της Πιερίας. Ακολούθησαν μετατάξεις των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης  και σε διοικητικές θέσεις. Εφαρμόστηκε επίσης η επέκταση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και επιφορτίστηκαν οι Διευθυντές με εκπαιδευτικά καθήκοντα. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν αρκετές αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κλάδων . Όλα αυτά άλλαξαν άρδην το σκηνικό στον εκπαιδευτικό κόσμο της Πιερίας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Αν και πολλά θέματα έχουν κριθεί και λυθεί, κάποια άλλα εκκρεμούν ακόμη. Ωστόσο, το 2014 ξεκινά με θετικές προοπτικές. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα ακόλουθα: Θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων και δρομολογήθηκε η σύσταση  ανεξάρτητης διοικητικής αρχής με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων » (Ε.Ο.Ε.). Τέθηκε σε λειτουργία ένα νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας που αποσκοπεί στη λειτουργική ενοποίηση και επέκταση των μηχανογραφικών  εφαρμογών της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τέλος , οργανώνεται η αυτοαξιολόγηση  του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, με τη φροντίδα των διευθυντών των σχολείων και με τη στήριξη της Διεύθυνσης και τωνΣχολικώνΣυμβούλων.

Στη συνέχεια ο κ.
I.Καζταρίδης αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του εκπαιδευτικού κόσμου. Εφιστάται κυρίως η προσοχή σε αλλαγές στη νομοθεσία των αφυπηρετήσεων, καθώς και των μαθητικών εκδρομών.
Οι Διευθυντές με τη σειρά τους μετέφεραν το δικό τους προβληματισμό που αφορά κυρίως στη λειτουργία των  νέων ηλεκτρονικών προγραμμάτων (myschool), αλλά και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, καθώς και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.
Στο τέλος της συνάντησης, η συζήτηση στράφηκε στην επικείμενη Αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, με τους Σχολικούς Συμβούλους να δέχονται τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανάληψη εκ μέρους του κ. Καζταρίδη της υποχρέωσης να ανανεώσει το ραντεβού, καθώς κύριο μέλημά του  είναι να μοιράζεται με τους διευθυντές τον αγώνα και την αγωνία τους, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.