Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ

Αναγέννηση Σφενδάμης-ΑΕ Καρίτσας 1-0 με γκολ του Γιώργου Τσοκάνη στις καθυστερήσεις

Σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους στάδιο, η Αναγέννηση Σφενδάμης στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, κερδίζοντας στον τελικό την ΑΕ Καρίτσας 1-0.  
Ίσως αγωνιστικά να μην ήταν ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών, είχε όμως δύναμη, πάθος, αγωνιστικότητα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Το πρώτο μέρος η Σφενδάμη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να πιστεύει περισσότερο στην κατάκτηση του τροπαίου. Χωρίς να κάνει την πολύ μεγάλη φάση μπροστά στην εστία της ΑΕΚ, κατάφερε από στημένες φάσεις έξω από την περιοχή της Καριτσιώτικης ομάδας, να προβληματίσει τον τερματοφύλακα της τυπικά φιλοξενούμενης ομάδας.

Η μεγάλη φάση ανήκει στους παίκτες του Σταύρου Παπαδόπουλου όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κώστα Σιδηρόπουλου, η μπάλα αναπήδησε μέσα στην περιοχή της Καρίτσας, την βρήκε ενστικτωδώς ο Ζησιός για να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αριθμητικό πλεονέκτημα. Κι αυτό γιατί σε μια διένεξη του Μπέη με τον Κώστα Σιδηρόπουλο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο ποδοσφαιριστής της Σφενδαμιώτικης ομάδας βρέθηκε στο χόρτο. Ο Λάμπρος Παπαργυρίου που ήταν κοντά, δε δίστασε να βγάλει την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καρίτσας να συνεχίσει για ένα ημίχρονο τον αγώνα, έχοντας το μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.
Παρόλα αυτά όμως, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιατζιτζόγλου σε μια κούρσα του από αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή του Σαρρή και ανατράπηκε από τον Ηλία Συμεωνίδη. Ο Παπαργυρίου έδειξε πέναλτι και την εκτέλεση του ανέλαβε ο έμπειρος Μπουτογιάννης. Ο Σαρρής είπε «όχι» στον αρχηγό της ΑΕΚ κρατώντας το μηδέν και δίνοντας με αυτήν του την απόκρουση, ψυχικές δυνάμεις στους συμπαίκτες του.

Η Καρίτσα δε το έβαλε κάτω και με παίκτη λιγότερο πίεσε την Αναγέννηση σε ένα δεύτερο ημίχρονο που ποιοτικά δεν είχε να δώσει πολλά στους φιλάθλους που γέμισαν το «Πύρρος Δήμας» του Λιτοχώρου αλλά δε κατάφερε να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Σαρρή μέχρι το τελευταίο 5λεπτο του αγώνα, στο οποίου ουσιαστικά κρίθηκε και ο 34οςτελικός της ΕΠΣΠ. 

Εκεί στη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού για τους κιτρινόμαυρους του Γιώργου Σκέντου, ο Καμπερίδης βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον τερματοφύλακα της Αναγέννησης και πλάσαρε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε ένα πολύ καλό χρονικά σημείο της αναμέτρησης.
Ότι δε κατάφερε όμως να κάνει ο ποδοσφαιριστής της Καρίτσας το έκανε ο Τσοκάνης, που δέχθηκε την μπάλα από αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζησιού στις καθυστερήσεις του αγώνα, παγώνοντας τους παίκτες και τους φιλάθλους της Καριτσιώτικης ομάδας.

Να σημειωθεί ότι όλο το δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή βροχόπτωση η οποία όσο πέρναγε η ώρα γινόταν και πιο δυνατή.

Διαιτητής του τελικού ήταν ο Λάμπρος Παπαργυρίου που δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο έργο του. Το ίδιο και οι βοηθοί του Νίκος Καραϊσαρίδης και Παντελής Κύφος, σε μια διαιτησία που στο τέλος του αγώνα χειροκροτήθηκε.

Αναγέννηση Σφενδάμης (Σταύρος Παπαδόπουλος): Σαρρής, Μαυρίδης Δημ., Καραγιάννης, Σιδηρόπουλος, Συμεωνίδης Ηλ., Μαυρίδης Μάκ., Νατσίδης, Γρηγοριάδης, Τσοκάνης, Σιδηρόπουλος Κώστ., Ζαπουνίδης.

Έπαιξαν και οι Μαυρομάτης Συμεωνίδης Αν. και Πίτης ενώ στην αποστολή ήταν και οι Βασιλειάδης, Βλάχος, Ζεπίδης και Κοπτερίδης.

ΑΕ Καρίτσας (Γιώργος Σκέντος): Ζησιός, Μπουτογιάννης, Κουλιανόπουλος, Αετός, Παρλάντζας, Τσιλιμίγκας, Γιατζιτζόγλου, Μπέης, Παπακώστας, Καμπερίδης, Παπαστεργίου.

Έπαιξαν και οι Γκολέμας, Περδίκης, Κωτούλης ενώ στην αποστολή ήταν και οι Πατρής, Χαρέλας, Μπασμπανάς