Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους οι "Ατρόμητοι Ιππείς"

Νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχαν προγραμματίσει ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους οι "Ατρόμητοι Ιππείς", πάνω από είκοσι άτομα που από το 2007 και κάθε χρόνο διοργανώνουν μια πορεία με άλογα, με ένα συμβολικό μήνυμα κάθε φορά, στο πνεύμα της ανάδειξης των ιστορικών τόπων, μνημείων και γεγονότων της ελληνικής ιστορίας...
Λόγω των εορτών του Πάσχα και του κύματος επιστροφής των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, οι ιππείς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για να περάσουν από μεγάλες πόλεις και να φτάσουν στις Θερμοπύλες, όπως είχαν σχεδιάσει, προκειμένου να αποδώσουν τιμή στους τριακόσιους του Λεωνίδα που πολέμησαν για το ιδεώδες της ελευθερίας της πόλης τους και όλων των Ελλήνων.

Έτσι κινήθηκαν μέσω των ορεινών όγκων του Ολύμπου και των Πιερίων, πέρασαν από τον Άγιο Διονύσιο Ολύμπου, διανυκτέρευσαν σε ορεινά καταφύγια και ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους στη Μηλιά Πιερίας.

"Η φετινή πορεία ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς δεν μπορέσαμε λόγω συνθηκών να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Γι' αυτό το λόγο σχεδιάζουμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα το ερχόμενο Φθινόπωρο" αναφέρει ο Ηρακλής Τσίντζηρας. Σε κάθε περίπτωση σχολιάζει ότι πρόκειται για μια εξαιρετική εμπειρία.

Σημειώνεται ότι το 2007, η ιππική πορεία ακολούθησε τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Δίον της Πιερίας μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το 2008 είχε προορισμό τη Ζαχάρω Ηλείας σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους, το 2009 κατέληξε στην Αρχαία Δωδώνη και ήταν αφιερωμένη στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιονίκες, ενώ το 2010 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη τιμής τους γνωστούς και άγνωστους Μακεδονομάχους.

Το 2011, η πορεία ξεκίνησε από τον Όλυμπο και κατέληξε στο Μεσολόγγι σε ανάμνηση της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου, ενώ το 2012 έφτασε μέχρι την Κρήτη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τη συμβολή των Κρητικών σε αυτήν. Πέρσι, η πορεία πραγματοποιήθηκε γύρω από τον Όλυμπο.