Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΛΛΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ...ΜΠΡΟΣΤΑ

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΟΥΤΑ....

Η Γιώτα Τσερτεκίδου μιλάει για τις ΜΑΓΙΣΣΕΣ του Γιάννη Μαλούτα.

 "Καλησπέρα στις φίλες και στους φίλους που βρίσκονται απόψε κοντά μας. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Λογοτεχνικές Αναγνώσεις-Χρωμάτων Λέξεις.."  διοργανώνει μία ακόμα ποιητική βραδιά τιμώντας τις... Μάγισσες του  Ποιητή-Ζωγράφου Γιάννη Μαλούτα. Παράλληλα

υπάρχει και έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ανδριά και του Γιάννη Μαλούτα .
O Ποιητής και Ζωγράφος  Γιάννης  Μαλούτας  γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε ηλεκτρονικά και αρχικά ασχολήθηκε παράλληλα με την Αγιογραφία. Από το 1990 μέχρι το 2002, δίδαξε βυζαντινή τέχνη στο επιμορφωτικό τμήμα της ΧΑ.Ν.Θες/νικης. Το 1992 εισήχθη ως αριστούχος στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών Θες/νικης. Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του κ. Δημητρίου Κοντού. Από το 1995 εργάστηκε ως τεχνίτης επιμεταλλώσεων και το 1997 δημιουργεί στην περίσταση Πιερίας βιοτεχνία φο μπιζού, μεταλλικών διαφημιστικών πλακετών και πολλών άλλων. Από το 2006 φιλοξενεί στο ατελιέ του καλλιτέχνες που έχουν στόχο την εισαγωγή τους στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών. Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής καλλιτεχνικών σε γυμνάσια της Πιερίας.
Ο έμμετρος λόγος χαρακτηρίζει την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μαλούτα. Στην ποίηση του χρησιμοποιεί πλεχτή ομοιοκαταληξία και η συμμετρία των στίχων του γεννούν και επιφέρουν αισθητική απόλαυση στον αναγνώστη. Έχει ρυθμό και αρμονία, με σκοπό να παρορμά στις ψυχές των αναγνωστών. Το ύφος του είναι Πυκνό περιγράφοντας μας τα πιο ουσιώδη χωρίς να μας κουράζει και οι λέξεις είναι μετρημένες και απόλυτα συνειδητά βαλμένες καθώς και η σειρά των ποιημάτων του δεν είναι τυχαία. Είναι η πορεία μιας ζωής… το ταξίδι μέσα σ’ αυτή… Αποτυπωμένο μέσα στον πιο όμορφο λόγο που υπάρχει. Στην Ποίηση!!!
 Είναι ο προβληματισμός του απέναντι στη φύση των πάντων και μέσα απ αυτήν ψάχνει τον άνθρωπο. Η Τέχνη είναι η συμπυκνωμένη μετάπλαση μιας πραγματικότητας. Όχι μια απλή μεταφορά της. Το έργο τέχνης, δίνει στον θεατή η στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ξανασυνθέσει την εικόνα του μέσα απ τη δική του οπτική.
Σας ευχαριστούμε που παρευρεθήκατε στην ποιητική μας βραδιά. Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΟΝ που μας φιλοξένησε στον όμορφο χώρο του.

 Στην αποψινή βραδιά  απήγγειλαν:  ο συγγραφέας  Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, ο ποιητής Θάνος Κόσυβας,  και η ποιήτρια Ελένη Ζαραμητροπούλου

Η Ελένη Καραγιαννίδου  πλημμύρισε  την βραδιά μας με το ακορντεόν της και όμορφα μουσικά ακούσματα."