Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΛΑ ΡΕ ....ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ - ΦΟΥΛ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕ

Δεν υπάρχει αυτός ο άθλος! Η Εθνική μας ομάδα πανηγύρισε μια ανεπανάληπτη πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, επικρατώντας απολύτως δίκαια με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού στην Φορταλέζα και έγραψε ιστορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε συγκλονιστική εμφάνιση και πλέον την Κυριακή αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα (23:00) με φόντο το εισιτήριο για τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.
Όλοι τους ήταν υπέροχοι. Κανείς δεν υστέρησε. Οι πάντες έκαναν απίστευτη εμφάνιση και προσέφεραν στιγμές υπερηφάνειας σε εκατομμύρια Έλληνες. Ο Φερνάντο Σάντος κοουτσάρισε μαεστρικά τους ποδοσφαιριστές του, εκείνοι ακολούθησαν το πλάνο και ήρθε η νίκη-πρόκριση απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο, όπως είναι η ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί.
Αυτά τα παιδιά που
τόσα πολλά έχουν ακούσει, πέτυχαν έναν άθλο και η υπέρβαση είναι γεγονός. Από εδώ και πέρα, κοιτάζουν βήμα-βήμα α παιχνίδια  και θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέχρι τέλους. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Σάμαρης άνοιξε το σκορ στο 42', ο Μπονί ισοφάρισε στο 74' σε 1-1 και στο 93' με εκτέλεση πέναλτι ο Σαμαράς έστειλε στους επτά ουρανούς όλους τους συμπατριώτες μας.
Ο αγώνας
H πρώτη καλή στιγμή για τα ελληνικά χρώματα ήρθε στο 14΄ με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπίγγιδη αλλά τον διεθνή επιθετικό πρόλαβε ο Μπάρι.

Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σάντος χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μετά τον τραυματισμό του Κονέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη.

Τα προβλήματα, όμως, για την εθνική δεν σταμάτησαν εδώ αφού υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με θύμα αυτή τη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος στο 24΄ έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο.

Παρόλα αυτά οι διεθνείς προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και προειδοποίησαν στο 34΄ με τον Χολέμπας ο οποίος σε υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να ακολουθήσει το γκολ του Σάμαρη στο 42΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Τιοτέ για τους Ιβοριανούς στο 49΄ στο οποίο απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 54΄ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Μπάρι.