Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κραυγή αγωνίας ...λουκέτο φτώχειας κι η δυστυχία καλά κρατεί στην ...Κατερίνη!!!! Γαμώ την ατυχία μου....


PIERIA-GR Κλείνουν τη σχολή βοηθών νοσηλευτών στην Κατερίνη οι κοπρίτες της νέας τάξης πραγμάτων, για να οδηγήσουν την παιδεία εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες και στις υψηλές κοινωνικές τους ψηφοφορικές ομάδες "αγάπης". Η σχολή αυτή για νοσηλευτές, είναι μια σχολή που προσφέρει στους φτωχούς διεξόδους επαγγελματικής καριέρας, πού δίχως αυτές αύριο δεν θα τις έχουν. Τώρα εσύ φτωχέ ή φτωχούλα κοπελίτσα της Κατερίνης, βρες να πληρώσεις τα ΙΙΕΚ τους τα χλιδάτα, ειδ άλλως γίνε ...καθαρίστρια τους ή καμαριέρα τους ή ακόμη ακόμη και γραμματέας τους για να σε καθίζουν στα γόνατα τους και όποιος αντέξει....
Γαμώ την ατυχία μου...

ker@ilidis

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
«Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!»
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!
Τον κίνδυνο κλεισίματος της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών Κατερίνης, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έπειτα κι από σχετική ενημέρωση που έλαβε από την Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πιερίας  για το σοβαρό αυτό θέμα.
Ακολουθεί το
κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ &΄ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

κ. κ. Υπουργοί,

Μετά από σχετική ενημέρωση για το επικείμενο κλείσιμο της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Κατερίνης από την Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πιερίας, που μου κοινοποιήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, έχω το χρέος να ζητήσω την προσοχή και τις άμεσες ενέργειες σας στο πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει.

Στο άρθρο 71 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο « Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας – βελτίωση υπερκινητικής φροντίδας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων του Υπουργείου  Υγείας», προτείνετε την δημιουργία δύο ΙΕΚ στην θέση των πρώην ΕΠΑΣ,  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ως γνωστόν, η ειδικότητα του βοηθού Νοσηλευτή αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο»στον τομέα της περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών και διαθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για να βρίσκεται, να ανήκει στις ΕΠΑ.Σ του Υπουργείου για τους παρακάτω λόγους:

  1. Είναι η ειδικότητα που 30 και πλέον χρόνια είναι μοναδικά θεσμοθετημένη να δίδεται από την Τεχνική Εκπαίδευση.
  2. Έχει άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας με διαρκή απορρόφηση στο δημόσιο (και στον ιδιωτικό τομέα), δεδομένου ότι στη χώρα μας οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις 30.000 και πλέον.
  3. Βρίσκονται και λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, τα νοσοκομεία, με άμεση διασύνδεση μεταξύ του θεωρητικού και του πρακτικού αντικειμένου διδασκαλίας, στον κλινικό χώρο του νοσοκομείου, διαθέτοντας πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εκπαιδευτικό υλικό.
  4. Οι ΕΠΑ.Σ  Β. Νοσηλευτών, δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό ανήκει στο Νοσοκομείο υπαγωγής τους.
  5. Η  πλειοψηφία των ΕΠΑ.Σ των νοσοκομείων της χώρας, στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας του νοσοκομείου όπου ανήκει, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων.
  6. Οι απόφοιτοι της ΕΠΑ.Σ  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί 6 μήνες, στη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης στο Νοσοκομείο, καλύπτοντας συμπληρωματικά  ανάγκες του προσωπικού.
  7. Σε όλα τα ιδρύματα της χώρας οι βοηθοί νοσηλευτές εκτελούν χρέη Νοσηλευτή και αποτελούν τον κύριο μοχλό λειτουργίας τους.
  8. Αποτελεί μια ειδικότητα σε πρώτη ζήτηση στα αντίστοιχα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, με  τεράστια εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικά στις ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες διαθέτουν και την ανάλογη υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή.
  9. Η ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή στα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας λειτουργεί και μόνο με την παραχώρηση τόσο των εργαστηρίων όσο και ανθρώπινου δυναμικού των ΕΠΑΣ. των νοσοκομείων. Πως είναι δυνατόν οι ΕΠΑ.Σ του Υπουργείου Υγείας να έχουν ημερομηνία λήξης στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015, τη στιγμή που αποτελούν το θεμέλιο λίθο στη Νοσηλευτική εκπαίδευση;

Σας αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφές μαθητών –μαθητριών για το τρέχον σχολικό έτος  στη Σχολή. Μάλιστα το Υπουργείο Υγείας απέστειλε έγγραφο – αρ. πρωτ. Υ7β/Γ.Π.32458, προς όλες τις ΕΠΑΣ. (ΑΔΑ:ΒΙΦΦΘ-ΒΗ8), με αφορμή τα συνεχή ερωτήματα των ενδιαφερομένων σχετικά με εγγραφές για το σχολικό έτος 2014-2015.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι σχολές που ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων (Σχολές «Δήμητρα» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού) συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών των ΕΠΑ.Σ. ανήκει στις ιδιαίτερα ασθενέστερες οικονομικές τάξεις που οδηγούνται σε τεράστιααπώλεια εισοδήματος και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για τη χώρα, η ίδρυση δημόσιων ΙΕΚ στα αντίστοιχα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (ΝΠΔΔ) όπου λειτουργούν ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή επαγγελματικής κατάρτισης από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας επιστολές Βουλευτών πόλεων που λειτουργούν ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας  στην Ελλάδα των εν λόγω σχολών και  της  νοσηλευτικής  εκπαίδευσης  από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο φορέα της, που είναι το Υπουργείο Υγείας.

Είναι προφανές, ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να κλείσουν οριστικά οι ΕΠΑ.Σ. το Σεπτέμβριο του 2015 θα ωθήσει τους ενδιαφερόμενους στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ, υπηρετώντας προφανώς «άλλα» συμφέροντα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Δεδομένων των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, ποιοι λόγοι  δικαιολογούν  αυτή τη απόφαση;
  2. Με ποια κριτήρια αποφασίζεται το κλείσιμο των σχολών της επαρχίας, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν, ότι το ενδιαφέρον για τις σχολές αυτές είναι πολύ μεγάλο;
  3. Αντί να βοηθήσετε να παραμείνει και να αναβαθμίζεται συνεχώς η ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών Κατερίνης, εσείς αποσκοπείτε στην κατάργηση της;;;!!!
  4. Υπάρχει σχεδιασμός  να  συνεχιστεί  η λειτουργία  των  ΕΠΑ.Σ  Βοηθών Νοσηλευτών ως ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας;
  5. Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η εφαρμογή του  άρθρο 71 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο « Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας – βελτίωση υπερκινητικής φροντίδας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων του Υπουργείου  Υγείας»;
  6. Αντιλαμβάνεσθε, ότι βλέπουμε συνεχώς να προστίθενται κι άλλες περιοχές με τις εν λόγω Σχολές σε μια λίστα «λουκέτων» που δεν τελειώνει, αφού στην περίπτωση που ισχύει ό, τι προβλέπει το επίμαχο άρθρο 7 του Σχεδίου Νόμου ΥγείαςΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ οι ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών από τον χάρτη ΟΛΗΣ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣέτσι και αυτή της Κατερίνης, αφήνοντας μόνο δύο κεντρικές, Αθηνών και Θεσσαλονίκης;!!!


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

ΠΗΓΗ