Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ "Κρίσεις ΕπιΚΡΙΣΕΩΝ" ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Φωτογραφία, από την πρώτη βιβλιοπαρουσίαση στην Κατερίνη: από δεξιά, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ζαμαντζάς, ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ολύμπιος Παπαδόπουλος, η συγγραφέας Γεωργία Κακαλοπούλου, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας, ο γλύπτης Σωτήρης Νέστωρας, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Θανάσης Μαργαρίτης και η ηθοποιός Τερέζα Ευγενίδου.

**********************************
Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους παρευρέθηκαν στην βιβλιοπαρουσίαση του 9ου βιβλίου
του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου με γενικό τίτλο «Κρίσεις επιΚρίσεων»-εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, στο ξενοδοχείο «Ολύμπιον»  στην Κατερίνη.

Παρουσία δεκάδων βιβλιόφιλων, της Πιερίας,
μίλησαν για το βιβλίο, η συγγραφέας της «Μελωδίας στη θύελλα(εκδόσεις Λιβάνη)κ. Γεωργία Κακαλοπούλου, η οποία ανέλυσε με «συγγραφικό» τρόπο την τριλογία,  ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος,  δημοσιογράφος ΔΙΟΝ Τηλεόραση –θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος σκιαγράφησε την πολιτική και λογοτεχνική προσωπικότητα του συγγραφέα πλέκοντας το εγκώμιό του. Ο  κ.  Γιώργος Χανδόλιας, σκηνοθέτης ηθοποιός της «σχολής Κάρολος Κουν», με το δικό του φλεγματικό τρόπο ανέλυσε τη......σχέση θεατρικού κειμένου –σκηνοθέτη-ηθοποιών, απαγγέλλοντας ένα  απόσπασμα «απογειώνοντας» το κείμενο!  Η απαγγελία αποσπάσματων από τους ηθοποιούς του Θεάτρου «Commedia –Θανάσης Μαργαρίτης», του γνωστού από τις τηλεοπτικές σειρές Θανάση Μαργαρίτη και της Τερέζας Ευγενίδου, έδωσαν διαφορετική νότα στη βραδιά, αποδίδοντας εξαιρετικά ρόλους από τα έργα του βιβλίου, μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα νοητό θέατρο.
Στο χώρο της βιβλιοπαρουσίασης ο  γλύπτης Σωτήρης Νέστωρας με την έκθεση των γλυπτών του ανέδειξε  την άρρηκτη σχέση γλυπτικής και θεάτρου από την αρχαιότητα ως σήμερα. Την εκδήλωση συντόνισε με μαεστρία ο Βαγγέλης Ζαμαντζάς,  δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΕΠΤΑ» και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Αισθητή ήταν η παρουσία της καλλιτεχνικής οικογένειας της Πιερίας, καθώς το παρόν έδωσαν οι λογοτέχνες  ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΤΣΕΡΤΕΚΙΔΟΥ, ΕΛΛΗ ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ, ΒΙΒΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΛΟΥΛΟΥΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΚΟΣΥΒΑΣ, ΓΚΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΡΤΣΑΡΗ,  Η ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ , ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΥ,ΡΑΝΙΑ ΠΑΤΡΑ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, στην πλειοψηφία τους μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ και
 οι ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΒΡΗ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΑΚΡΗ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, ΛΟΥΙΖΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΒΑΡΗ, ΟΛΓΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΚΟΥ.
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Μπέττυ Σκούφα, σύσσωμη η Σ.Ε. ΑΝΕΛ Πιερίας με τον πρόεδρο Κ. Φιλοκώστα και τους πολιτευτές Σοφία Δαμδούνη, Αντρέα Βέτσο, Ιζαμπέλα Δέδε, η πολιτεύτρια με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου ΤΕΛΕΙΑ- Πιερίας, Μαρία Νικολαίδου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗγια την Κατερίνη» Ν. Μακρίδης, και ο Τοπικός Σύμβουλος Ανδρέας Καρασσαβίδης.