Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ...ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΓΑΜΠΡΟ;;;;; - ΕΞΟΔΑ ΚΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ....

Ο παραδοσιακός θρησκευτικός γάμος, έχει έξοδα και υποχρεώσεις που ίσως δεν γνωρίζετε. Θέλετε να μάθετε τι πληρώνετε εσείς και τι οι υπόλοιποι που θα εμπλακούν στην τελετή ενός θρησκευτικού γάμου;
Η αγάπη, για να «φορέσει» νυφικό και κοστούμι, χρειάζεται γερό Πορτοφόλι. Ο γάμος είναι μια υπόθεση που κοστίζει ακριβά. Τα έξοδα φυσικά δεν τα πληρώνει ένας. Η παράδοση θέλει οι δαπάνες για το γάμο να μοιράζονται στα πέντε.  Έξοδα για το γάμο κάνουν όχι μόνο το ζευγάρι, αλλά και οι οικογένειες των μελλονύμφων, καθώς και οι κουμπάροι. Ο παραδοσιακός θρησκευτικός γάμος, έχει έξοδα και υποχρεώσεις που ίσως δεν γνωρίζετε. Θέλετε να μάθετε τι πληρώνετε εσείς και τι οι υπόλοιποι που θα εμπλακούν στην τελετή ενός θρησκευτικού γάμου;
Τι πληρώνει η νύφη.
Το...
μακιγιάζ, το χτένισμα, την αισθητικό, τα νύχια και το δώρο του γαμπρού. Ναι, πολύ καλά ακούσατε. Η νύφη κάνει δώρο στο γαμπρό, όπως παραδείγματος χάριν ένα ρολόι ή ένα σετ μανικετόκουμπα. Αυτό το δώρο που χαρίζει η νύφη στο γαμπρό, η παράδοση λέει ότι αυτό το ρολόι θα το χαρίσει ο γαμπρός με τη σειρά του στον άντρα της κόρης του, όταν και αυτή έρθει η στιγμή να παντρευτεί.
Τι πληρώνει ο γαμπρός. 
Το κοστούμι, το νυφικό, τη νυφική ανθοδέσμη, το στολισμό του αυτοκινήτου, το γαμήλιο ταξίδι, το δώρο που θα κάνει στη νύφη για την ημέρα του γάμου (π.χ ένα δαχτυλίδι, ρολόι, σκουλαρίκια). Το δώρο αυτό που παίρνει η νύφη από το γαμπρό την ημέρα του γάμου, θα το δωρίσει με τη σειρά της στην κόρη της την ημέρα του γάμου της. (εάν έχει γιό στη νύφη της).
Τι πληρώνει μαζί το ζευγάρι.
Το φωτογράφο, το βίντεο, τα άλμπουμ φωτογραφιών που θα χαρίσουν στους κουμπάρους και στους γονείς. Τα έγγραφα και τα παράβολα για τις άδεις γάμου, την καταχώρηση στην εφημερίδα. Τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες, τα δώρα που θα κάνουν στους κουμπάρους. 
Τι πληρώνουν οι κουμπάροι.
Όλα τα έξοδα που έχουν σχέση με την τελετή στην εκκλησία. Την εκκλησία, τους ψάλτες, το χαλί, το στολισμό, τα στέφανα, το ποτήρι και την καράφα για το κρασί, τις λαμπάδες. 
Τι πληρώνουν οι γονείς της νύφης.
Τα αξεσουάρ που θα φορέσει ο γαμπρός, όπως το πουκάμισο, τη γραβάτα, τις κάλτσες, τα παπούτσια, ένα ρολόι ή μανικετόκουμπα, που του τα προσφέρουν ως γαμήλιο δώρο.  
Τα μισά έξοδα από (δεξίωση, D.J , τούρτα, πυροτεχνήματα).Τα έπιπλα όλου του σπιτιού.
Τι πληρώνουν οι γονείς του γαμπρού.
Το νυφικό μαζί με όλα τα αξεσουάρ (παπούτσια, εσώρουχα, νυφικό νυχτικό), νυφικά για τα παρανυφάκια. Την κρεβατοκάμαρα, τις βέρες. 
PrettyLife.gr