Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΜΥΘΟΣ ΠΩΣ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ....!!!!!!

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τη λέξη «αυνανισμός» βρίσκει εκατοντάδες αποτελέσματα από φράσεις αργκό για την πράξη αυτή. 

Αυτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Independent, υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν για τον αυνανισμό, αλλά νιώθουν άβολα να το κάνουν άμεσα και πως η χρήση αστείων εκφράσεων παρέχει έναν πιο κοινωνικά αποδεκτό τρόπο για να εκφραστούν.


Προτού αρχίσουμε να μιλάμε για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία ο αυνανισμός, ας καταλάβουμε τι ακριβώς είναι.

Ο αυνανισμός, λοιπόν, ή το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων για ιδία ευχαρίστηση είναι κάτι που κάνουν τα μωρά από τότε που ήταν ακόμη έμβρυα. Είναι μια φυσική και φυσιολογική διαδικασία της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα στις ΗΠΑ, το 94% των ανδρών και το 85% των γυναικών παραδέχονται ότι αυνανίζονται. Όμως οι κοινωνικές προεκτάσεις του αυνανισμού εξακολουθούν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό και φυσικά, η πράξη αυτή συνοδεύεται και από ένα στίγμα, το οποίο με τη σειρά του σχετίζεται με πολλούς μύθους γύρω από τον αυνανισμό. Μύθους τόσο αστείους, που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που… τους πιστεύουν!

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται οι εξής: ότι ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση και τρέλα, ότι μπορεί να κάνει τα γεννητικά όργανα να πέσουν και ότι προκαλεί στειρότητα. 

Στην πραγματικότητα, ο αυνανισμός προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, μπορεί να
εμποδίσει λοιμώξεις του τραχήλου και του ουροποιητικού συστήματος, μέσω της διαδικασίας του «ανοίγματος» του τραχήλου που συντελείται στο πλαίσιο της σεξουαλικής διέγερσης. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει την κυκλοφορία και αποβολή των υγρών του τραχήλου που είναι γεμάτα βακτήρια.

Ο αυνανισμός μπορεί ακόμη να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (αν και αυτός ο συσχετισμός μπορεί να εξηγηθεί από τη γενικότερη καλή υγεία του ατόμου), να μειώσει την αϋπνία μέσω της απελευθέρωσης της έντασης και ορμονών και να αυξήσει την πυελική αντοχή, μέσω των συσπάσεων που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Στους άντρες
, ο αυνανισμός βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, κατά πάσα πιθανότητα επειδή προσφέρει μια ευκαιρία να «ξεπλύνει» πιθανούς καρκινογόνους παράγοντες.

Επιπλέον, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε μικρές δόσεις. Ακόμη, μειώνει τα επίπεδα κατάθλιψης, αυξάνοντας τις ενδορφίνες στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο αυνανισμός τέλος, είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για τη μεγιστοποίηση του οργασμού.

Η μείωση του στρες, της αρτηριακής πίεσης, του αισθήματος πόνου και η αύξηση του αισθήματος αυτοπεποίθησης είναι μερικά ακόμη από τα οφέλη που προσφέρει ο αυνανισμός στην υγεία ανδρών και γυναικών.
ΠΗΓΗ