Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ 1ο ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ", ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού, αυτήν την φορά 14χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, από το «παιχνίδι» αυτοκτονίας, γνωστό και ως «Μπλε Φάλαινα», ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της πόλης.
Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Τούμπας, το οποίο έκανε γνωστό ο καθηγητής Αγγλικών, Διογένης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως
έπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας ότι η 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών, πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην «πρόκληση της Μπλε Φάλαινας», άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο «παιχνίδι» αυτοκτονίας.
Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.
Το μυστηριώδες παιχνίδι, που έχει οδηγήσει δεκάδες νέους και νέες, κυρίως στη Ρωσία, σε αυτοκτονία, έφθασε και στην Ελλάδα, με το πρώτο παραλίγο θύμα της έχει καταγραφεί πριν λίγες ημέρες με μία 15χρονη από την Κατερίνη.
Πηγή: www.newsbeast.gr