Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ...Μ.Α.Ζ.Ι. ΓΙΑΤΙ "ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ"...!!!!!


PIERIA-GR Το μαζί, δεν πρέπει απλά να το λέμε, μα να το κάνουμε και πράξη...Μ.Α.Ζ.Ι. 
Μ.Α.Ζ.Ι. θα πει, προσφορά στον άνθρωπο...
Από την Μακεδονία για όλη την Ελλάδα, ο άνθρωπος πάνω από την κρίση!!!

Αγαπητέ υποστηρικτή.
Tον Οκτώβριο του 2011 μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης, ίδρυσε την αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με πρωταρχικό σκοπό τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου. Στα χρόνια που πέρασαν το Μ.Α.Ζ.Ι. τροφοδοτούσε με
τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, περισσότερα από 1500 άτομα κάθε μήνα. Ήδη μέχρι σήμερα διανεμήθηκαν περισσότεροι από 250 τόνοι τροφίμων, 75 τόνοι χυμών, αναψυκτικών, μπισκότων, σνακς κ.α., 120 τόνοι ψωμιού, 30 τόνοι ενδυμάτων, υποδήματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, παιχνίδια και οικιακά είδη. Επί πλέον το Μ.Α.Ζ.Ι. παρείχε δωρεάν υπηρεσίες στους δικαιούχους (δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, δωρεάν φροντιστήρια, θέσεις σε παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικές σχολές), σεμινάρια με ειδικούς: (ψυχολόγους, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού), σεμινάρια πρώτων βοηθειών, καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις.  Στόχος του Μ.Α.Ζ.Ι. στο εξής είναι να συνεχίσει την παραπάνω δράση του πιο δυναμικά προσφέροντας, εκτός των παραπάνω, ενίσχυση σε νοσοκομεία, κρατικά ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία και γενικά συμπληρώνοντας την απουσία του κράτους σε κοινωνικές παροχές, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην ατζέντα του Μ.Α.Ζ.Ι. προστίθενται επί πλέον δράσεις για τον πολιτισμό και την οικολογία. Ο εθελοντισμός παραμένει η κινητήρια δύναμή του. Το Μ.Α.Ζ.Ι. συνεργάζεται με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα φιλανθρωπικά σωματεία της χώρας και δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:
Πρόεδρος Δρ Αλεξάνδρα Γωγούση, Γενική Γραμματέας Κατερίνα Τζαμπάζη, Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Μάρογλου- Βαφειάδη, Ταμίας Χρύσα Μπαλτά, Μέλος Αναστασία Λαδένη.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, το Μ.Α.Ζ.Ι., σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτήριο M1, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τίτλο:
«La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της»
Η Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος και η Μεγάλη Χορωδία Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Εκπαίδευσης, υπό  την καλλιτεχνική επιμέλεια και Διεύθυνση του διακεκριμένου Αρχιμουσικού και Μαέστρου Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο γνωστές άριες της αξέχαστης και μεγαλύτερης Divas της όπερας, σε ένα οπτικοακουστικό και εν μέρει Χορόδραμα – Οδοιπορικό, για τη ζωή της, με σολίστ την εγνωσμένης αξίας Σοπράνο Ισμήνη Γιαννάκη και σε Χορογραφίες - Σκηνοθεσία του Ιωάννη Μαργαρώνη. Αφηγητής θα είναι ο πρεσβευτής του Μ.Α.Ζ.Ι.,  κεντρικός καλλιτεχνικός αναλυτής- παρουσιαστής της Κρατικής ΕΡΤ, Αλέξης Κωστάλας. Σκηνογράφος ο Αθανάσιος Κολαλάς.