Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ο "ΠΗΔΗΞΑΣ" ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ...ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑ ΔΕΞΙΑ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;;

Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν
Ο Πέτρος Τατσόπουλος γίνεται πρωταγωνιστής ενός ακόμη θαύματος. Τα πρώτο ήταν εκείνο που ομολόγησε δημόσια το 2012, ότι έχει «πηδήξει τη μισή Αθήνα».
Θυμάμαι όλοι οι ζευγαρωμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας, παντρεμένοι και ανύπανδροι, κοιτούσαμε με καχυποψία τη σύντροφό μας. Την υποβάλαμε σε βασανιστική ανάκριση, έως ότου σπάσει και ομολογήσει, αν ήταν κι αυτή μέσα στα θύματα του Τατσόπουλου ή πρόλαβε και του ξέφυγε.
Το σοκ το οποίο υπέστη η Αθηναΐκή κοινωνία ήταν πολύ μεγάλο. Έκανε χρόνια για να συνέλθει. Όταν άκουγαν Τατσόπουλο, όλοι έφερναν στο νου τους, δυσάρεστες εικόνες και τραγικές σκέψεις.
Το άλλο θαύμα συντελέστηκε το μεσημέρι Τρίτης και 13. Νοέμβρη του 2018. Σημαδιακή μέρα. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του αριστερού Τατσόπουλου, με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και μάλιστα στα Βόρεια προάστεια.
Αν σαν αριστερός κατάφερε τέτοιο πλήγμα στο
μισό αντρικό πληθυσμό της Αθήνας, σκεφτείτε τι έχει να γίνει στα βόρεια προάστεια όπου θα παίξει πολιτική μπάλα ως δεξιός. Σε μια κοινωνία όπου οι άντρες είναι απασχολημένοι με τα επαγγελματικά τους πολύ περισσότερο από τους υπολοίπους, ενώ πολλοί έχουν να σκεφτούν και την ερωμένη τους και αμελούν κάπως περισσότερο τις συζύγους τους, φοβάμαι πως θα καταστραφούν πολλές περισσότερες σχέσεις. Θα κλείσουν σπίτια. Φοβάμαι μη θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.
Θεωρώ πως αυτή τη φορά, θα είναι πολύ μεγαλύτερο το χτύπημα, γιατί τώρα ο θύτης (Τατσόπουλος) βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και όχι σε νηφάλια κατάσταση όπως ήταν το ’12 που πρωτοχτύπησε.
Τώρα έχει την νοητική μετάλλαξη. Συντελέστηκε μια βίαιη εσωτερική σύγκρουση της λογικής με τον παραλογισμό. Από υποστηρικτής μιας αριστερής ιδεολογίας, πρέπει να γίνει ένθερμος υποστηρικτής του καπιταλισμού. Και για να πείσει τους καπιταλιστές των βορείων προαστείων, πρέπει να γίνει πιο ένθερμος υποστηρικτής αυτού του δόγματος, ακόμα κι από τους πιο φανατικούς που διαθέτει η δεξιά, εάν θέλει να πείσει και να έχει πολιτικό μέλλον στο δεξιό χώρο που επέλεξε να μεταπηδήσει.
Συγχωρήστε μου τη λέξη μεταπηδήσει που χρησιμοποίησα. Δεν βρήκα άλλη και δυστυχώς κι αυτή περιέχει στο δεύτερο συνθετικό της τη λέξη  πηδήσει. Είναι μια λέξη που ακολουθεί παντού τον Τατσόπουλο. Κι αν δεν πηδήξει κατά κυριολεξία, θα το πράξει στους ψηφοφόρους μεταφορικά, όπως έκανε κυριολεκτικά και μεταφορικά στους ψηφοφόρους του επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τι περνάνε κι αυτά τα βόρεια προάστεια κάθε τόσο, με τον κάθε ανισόρροπο που θέλει να τους σώσει.