Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ. Κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΕ, ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ

Ο Θεός να σας έχει καλά και κοντά μας Σεβασμιότατε Γέροντα μας Αγαθόνικε....
Ο Σεβασμιότατος πρώην Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικος, είναι εδώ και λίγα 24ωρα και πάλι σπίτι του. Κοντά μας…
Δεν είναι πλέον στο νοσοκομείο. Και επειδή είχα την χαρά να δω τον γέροντα στο κρεβάτι του και η χαρά μου έφτανε μέχρις …δακρύων, που μετά καιρό τον αντίκρισα, ένιωσα και την ανάγκη να γράψω.
Να γράψω και να προσευχηθώ στον Θεό, να τον έχει καλά.
ΖΗΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΠΙΕΡΙΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ…
Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε όταν στις 24 Νοεμβρίου του 1985 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος ο κ.κ. Αγαθόνικος.
Ζήτησε την ευλογία και την παρουσία του Θεού στη ζωή του, τη θερμότατη πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της προστάτιδός του Αγίας θεοπρομήτορος Άννης, καθώς και της πολιούχου της Μητροπόλεως, Αγίας Αικατερίνης.
Μάλιστα αργότερα, όταν διάβασε μαρτυρολογικά κείμενα από την Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά που ανέφεραν ότι το μαρτύριο της Αγίας έγινε στις 24 Νοεμβρίου, αλλά η μνήμη της επί το πανηγυρικότερον μετετέθη την επόμενη ημέρα ώστε να εορτάζεται με την απόδοση της εορτής των Εισοδίων, έλεγε ότι: «εγώ χειροτονήθηκα Επίσκοπος την ημέρα της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης».
Στο χειροτονητήριο λόγο του χρησιμοποίησε επίσης δύο προσδιορισμούς για το επισκοπικό αξίωμα. Είπε χαρακτηριστικά:
«Ένας επίσκοπος σήμερα δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ή ένας μάρτυρας ή ένας προδότης».
ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ. Κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΕ, ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ…
ΥΓ: Σημειώνω πως το περιβάλλον στο οποίο είδα να ζει ο Σεβασμιότατος γέροντας μας, ήταν άψογο... Απόρροια της αγάπης που του δείχνουν, οι άνθρωποι της Μητρόπολης που τον φροντίζουν.

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ