Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Στην γειτονιά των Αγγέλων, ένας ΜΕΓΑΣ Κατερινιώτης (Χάρης Τασχουνίδης) από τους δυνατότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας - αιωνία του η μνήμη...

ΜΑΖΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ (1954) ΜΕ ΤΣΙΚΑΔΕΡΗ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΚΩΤΟΓΛΟΥ, ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ - ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ
Γράφει η γνωστή ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ:

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας και άψογος οικογενειάρχης «έφυγε» την ημέρα της 65ης επετείου του γάμου του με την λατρευτή του Marcelle (Στέλλα)

>>Η παροικία μας έγινε πιο φτωχή καθώς άλλη μια εμβληματική προσωπικότητα της, ο Χάρης (Θεοχάρης) Τασχουνίδης, «έφυγε» από την ζωή για το αιώνιο ταξίδι σε ηλικία 90 ετών.

Οι ομογενείς τον θυμούνται πάντα χαμογελαστό, καλοντυμένο, ακούραστο και γενναιόδωρο.

Ο Χάρης ήταν μόλις 21 ετών όταν έφθασε στην Μελβούρνη τον Δεκέμβριο του 1954 με το πλοίο “Κυρήνεια” (Kurhneia) μαζί με τους Γιώργο Τσικαδέρη, Θόδωρο Σιδηρόπουλο, Νίκο Τοκατλίδη, Θόδωρο Κωτόγλου. Από εκεί και πέρα παρέμειναν στενοί φίλοι.

Πρόκειται για γνωστούς ομογενείς που ο καθένας έγραψε μια ξεχωριστή ιστορία εδώ στην Αυστραλία.

Ο Χάρης Τασχουνίδης, γιος του Ιωάννη και της Βασιλικής Τασχουνίδη γεννήθηκε στις 17/08/1933 στην Κατερίνη και ήταν ένα από τα 8 παιδιά της οικογένειας- 4 αγόρια και 4 κορίτσια.

Ήταν πρωτοπόρος σε όλα του. Ήταν μόλις το 1971 όταν άρχισε να φέρνει ποτά από την Ελλάδα.

Οι νεοφερμένοι, τότε, ομογενείς έβρισκαν τα κρασιά και τα άλλα αγαπημένα τους ποτά εδώ στην Αυστραλία.

Όταν, για παράδειγμα, έφερε την «Μαλαματίνα» το 1971 ουρές έκαναν οι ομογενείς για να την προμηθευτούν.

Πάντα ανήσυχος ξεκίνησε και εδώ στην Αυστραλία την παραγωγή του «Ούζου Παρθενώνα το 1973 και το 2012 συνήψε συμφωνία για την παραγωγή του Ούζου Παρθενώνα στην αρχική γενέτειρα του ούζου, την Ελλάδα.

Ήταν ο ιδρυτής της Flox Industries Pty Ltd που τώρα είναι γνωστή ως Flox Wines & Spirits Pty Ltd και διευθυντής μαζί με τη Marcelle. Σήμερα η σύζυγός του Marcelle είναι η μοναδική διευθύντρια της επιχείρησης.

Σήμερα η Flox Wines & Spirits εισάγει από 53 εταιρείες ποτών σε 16 χώρες και έχει τις δικές της καταχωρημένες αυστραλιανές μάρκες εκλεκτών αυστραλιανών κρασιών και είναι υπερήφανη που συνεχίζει να εισάγει κρασιά και αποστάγματα υψηλής ποιότητας από την αγαπημένη του Ελλάδα.

Ο Χάρης Τασχουνίδης ήταν παντρεμένος με την Marcelle (Στέλλα) .

Παντρεύτηκαν στις 19/04/1958 και τι σύμπτωση έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στις 19/04/2023, την ημέρα ακριβώς της 65ης επετείου του γάμου τους.

Μαζί με την σύζυγό του ευτύχησαν να αποκτήσουν τέσσερα παιδιά (John, Vicki, Rosemary, Elizabeth.) που μαζί με τη νύφη τους Niki και τους γαμπρούς Loukas, Lou & James τους χάρισαν επτά εγγόνια (Tania, Jonathan, Emily, Harry, Celia, Marcelle, Johnny) και τρία δισέγγονα (Noah, Ivy, Xander)

ΠΗΓΗ