Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

"ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ" - ΚΑΙ ...ΚΑΛΩΣ

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ;;; ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΝΩΛΑ
Να το κλικ μου απ' τη δημοσίευση του πρώην
Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Ανέστη Μανώλα
Και δε μου λέτε ρε σεις αδέρφια;;;
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΤΟΥΝ, Ή ΜΗΠΩΣ ΌΧΙ;;;
ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;

Ήρθε ο π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ κύριος ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ και μας το θυμίζει....
Γιατί;;;
Επειδή το να φεύγεις μπορεί να είναι αδυναμία, όμως το να μένεις εκεί που σε ...έδιωξαν, είναι μαγκιά...
Μαγκιά το να τους λες τι μ@λ@κ#α έκαναν που σε έδιωξαν, ενώ ήξεραν πως είσαι ο ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ, ΞΑΣΤΕΡΟΣ, ΔΙΑΥΓΗΣ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ ...ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!!!!
ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ είπε, ή καλύτερα έγραψε:
>>
“Verba volant, scripta manent” λέει μια λατινική παροιμία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που γράφω αυτό το κείμενο.
Όπως είναι γνωστό, η παράταξη “Θέλουμε και Μπορούμε”, παρ´ότι την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν πρώτη, κατά τις επαναληπτικές εκλογές της 15-10-2023 έχασε με ποσοστό 48,43%. Έτσι, από 1-1-2024 τις τύχες του δήμου διαχειρίζεται η παράταξη “Ανανέωση και δημιουργία ”.
Τον κοιτάς Χρήστο πώς σε ...κοιτά;;;;

Πριν ακόμη αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος με παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας ότι θα βρει “άδεια ταμεία”. Την ίδια τακτική συνεχίζει όλο το εξάμηνο που ασκεί διοίκηση. (Σ´αυτό το κείμενό μου δεν θα ασχοληθώ με τον τρόπο που ασκεί τη διοίκησή του. Ας μην ξεχνά όμως ότι ο χρόνος -και όχι μόνον- είναι αμείλικτος...). Προφανώς πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίζει να εξαπατά τους δημότες, όπως έκανε πριν τις εκλογές, μοιράζοντας πλήθος υποσχέσεων. Τελικά, όπως μαθαίνω, όχι μόνον δεν έβγαλε την πόρτα του Γραφείου του όπως έλεγε, αλλά δεν δέχετε ούτε τα εύλογα παράπονα δημοτών.
Σε πολλούς είναι γνωστή η ρήση : “Είναι εύκολο να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο διάστημα ή λίγους για μεγάλο διάστημα. Δεν μπορείς όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα”.
Προκειμένου να αντιληφθείτε πόσο “άδεια ταμεία” παραδώσαμε, όπως κάνω πάντα, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, αφού υπάρχουν επίσημα έγγραφα.
Είναι πολύ σωστό το ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η παράταξη που κερδίζει τις εκλογές αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους. Έτσι η νέα διοίκηση έχει στη διάθεσή της ένα νέο Προϋπολογισμό ο οποίος είχε μεν ψηφιστεί από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά έχει τη δυνατότητα (η νέα διοίκηση) να κάνει τις αναμορφώσεις (τροποποιήσεις) που επιθυμεί.
Δεν επιθυμώ να αναφερθώ στο παρελθόν (το οποίο άλλως τε θα κριθεί στο μέλλον...), γι´αυτό και δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες για τα χρηματικά ποσά τα οποία βρήκαμε στον Προϋπολογισμό του 2019, με τα οποία έπρεπε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα και να αντιμετωπίσουμε τα προκύπτοντα προβλήματα (προμήθειες ηλεκτρολογικού υλικού , υλικών συντηρήσεως δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, και αποχέτευσεις, οικοδομικών υλικών κλπ) κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους 2019 (Αν προκληθώ, θα το κάνω στο μέλλον, καθ´ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα επίσημα στοιχεία).
Πώς μπορεί όμως κάποιος να ισχυρίζεται ότι παρέλαβε “άδεια ταμεία” όταν :
α. Το χρηματικό υπόλοιπο κατά τη σύνταξη του Προϋπολογισμού 2024 ήταν 2.256.463,81 € (Επισυναπτόμενο 1), έναντι 408.414,25 € του Προϋπολογισμού 2020 (Επισυναπτόμενο 2). Όπως φαίνεται στα προαναφερθέντα Επισυναπτόμενα, παραλάβαμε Προϋπολογισμό 17.660.051,02 € και παραδώσαμε Προϋπολογισμό 23.231.401,74 €.
β. Όπως φαίνεται στα Επισυναπτόμενα 3 και 4, μετά τη σύνταξη του Προϋπολογισμού 2024, χορηγήθηκε στο δήμο μας μία συμπληρωματική δόση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ύψους 131.396,37 €, καθώς και 8.387,40 € για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.
γ. Όπως φαίνεται στα Επισυναπτόμενο 5α και 5β, μετά τη θέσπιση των νέων κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ, από το 2024 και μετά, το συνολικό ποσό που θα λαμβάνει ο δήμος μας κατ´έτος θα είναι αυξημένο κατά 24,60% έναντι του 2023. Δηλαδή, ενώ το 2023 είχαμε λάβει 2.247.321,12 €, από το 2024 και μετά θα λαμβάνει 2.800.253,02 €. Δηλαδή αύξηση 552.931,90 € (Ας μην πιστεύουν κάποιοι ότι η θέσπιση των νέων κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ έγινε εύκολα. Χαίρομαι που συμμετείχα στον αγώνα για τη διόρθωση της αδικίας που γινόταν επί αρκετά χρόνια σε βάρος αρκετών δήμων μεταξύ των οποίων και του δικού μας. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τα συνέδρια της ΚΕΔΕ και τις συναντήσεις των Δημάρχων ως μια ευκαιρία για ένα ταξιδάκι... https://www.facebook.com/share/p/moZwGQ5gMN2p1YYW/? και https://www.facebook.com/share/p/yUVHEbXFu6pZ97eV/?)
Όσοι ενδιαφέρεστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, πάρτε κομπιουτεράκι και κάντε τους υπολογισμούς, ώστε να συμπεράνετε καλύτερα πόσο “άδεια ταμεία” αφήσαμε. Αυτή η επιμονή για τα “άδεια ταμεία” μήπως είναι και λίγο ύποπτη;
Αυτά προς το παρόν...
Διότι όπως έγραψα και στην αρχή, “Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν”._
<<

Εγώ ρε αδέρφια, δεν θα πω τίποτα άλλο. 
Απλά θα σας θυμίσω πως
"ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ θα λέτε και θα κλαίτε, εκεί στα ΑΙΓΙΝΙΑ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΥΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥΣ, ΜΕΘΩΝΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΑΛΩΝΙΑ Ή ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΥΔΝΕΣ"......

Δημήτριος Παν. Κεραηλίδης
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος