Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Η ...ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ... Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Γ@ΜΩΤΟ ΜΟΥ - ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ...ΜΑΜΑ;;;;
ΜΑΚΑΡΙ ΑΔΕΡΦΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΙ ...ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ
Δεν ξέρω γιατί, όμως όλο και περισσότεροι είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνον, θέλουν και προσφέρουν στα Προβλήματα της Νότιας Πιερίας.
Δηλαδή, στα του Δήμου Δίου Ολύμπου....
Τι παίζει εκεί με την ομάδα αυτή που ηγούνται πατέρας και γιος ΚΩΤΟΥΛΑΣ;;;;
Εγώ απλά μνημονεύω κάποιες επιστολές που καταγράφουν κάποιες αλήθειες.
Ορίστε:
>>
Το παρόν κείμενο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με τα όσα συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα (δυστυχώς) και που τείνουν να γίνουν κανονικότητα.
Στις 12 Αυγούστου, μέλος του συλλόγου μας βρέθηκε αντιμέτωπο με μια φωτιά που ξεκινούσε τη στιγμή εκείνη στη θέση Δρεμπίνα (πλησίον βενζινάδικου Shell) στον Πλαταμώνα, όπου και παρέμεινε για να βοηθήσει. Ύστερα από τη συμβολή των ανθρώπων της περιοχής και την καθοριστική βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Πυρόσβεσης Δίου-Ολύμπου, η φωτιά περιορίστηκε και τελικά έσβησε από πυροσβεστικό όχημα που κατέφθασε στο συμβάν 33 λεπτά μετά την αρχική κλήση.
Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Πυρόσβεσης Δίου-Ολύμπου, με έτος ίδρυσης το 2019, αποτελείται από τον Nikos Kotoulas και Panagiotis Kotoulas (ιδρυτές) και 12 ενεργά μέλη. Η σημαντικότατη δράση τους εκτείνεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου ζητηθεί. Η δραστηριότητα της ομάδας υποστηρίζεται αποκλειστικά σε προσωπικά έξοδα και δωρεές του κόσμου με στόχο τη διάσωση του φυσικού τοπίου της περιοχής, την προστασία των ιδιοκτησιών και της ανθρώπινης ζωής.
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δέλτα Πηνειού στέκεται δίπλα στους εθελοντές και τους στηρίζει έμπρακτα με την παροχή ανθρώπινου δυναμικού, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και τη δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού από το κατάστημα Χάριτος Xaritos-Safety στη Λάρισα.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί η σημασία της ενεργούς προσφοράς του καθενός και η στήριξη τέτοιων εθελοντικών δράσεων με κάθε τρόπο, καθώς η διασφάλιση της ακεραιότητας του φυσικού πλούτου είναι αναγκαία!
<<

ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΙΣΗΣ... Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Τι να πω;
Θέλω να δώσω εξηγήσεις, μα δε δύναμαι - πονάω και αλλάζω ...πουκάμισο!
Γαμώτο μου, σε τι κόσμο με έφερες ...μαμά;;;;;

Δημήτριος Παν. Κεραηλίδης
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος