Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΤΙΜΟΥ: «Η Νέα Δημοκρατία διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει ένα βαρύ λάθος που θα έκανε. Είναι η τελευταία ευκαιρία» είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Βουλή με την υπόθεση Βατοπεδίου.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ φορές που στην ενασχόληση με την επικαιρότητα και τα κοινά, σκέφτομαι αν υπάρχουν καλοί ή κακοί πολιτικοί. Τελικά κατέληξα σήμερα, ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί καλοί ή κακοί, αλλά ενδιαφέροντες ή όχι. Όπως στην καθημερινότητα μας, στις συναναστροφές μας... Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ενδιαφέροντες. Βλέπετε άλλη λύση;



«ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ και τον χωριάτη ξένες έγνοιες τον γηράζουν». Έτσι λέει ο λαός μας... Έχει δίκιο. Πως είναι δυνατόν να γράφουμε τόσα πράγματα καθημερινά και να μην τρελαινόμαστε; Κι αυτό σωστό, αλλά και το άλλο σωστό. Αυτό που είπε ο Μένανδρος: Τίποτα δεν είναι τόσο ευχάριστο στους ανθρώπους, όσο το να συζητούν τα ξένα ζητήματα.!!! Και μάλιστα όταν ασκείται καλοπροαίρετη κριτική...


ΕΠΟΧΗ της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Σε ένα ρεπορτάζ για τους χάκερς, διάβασα ότι διεισδύουν στα άδυτα απροσπέλαστων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όχι μόνο για να δουν από περιέργεια μυστικά και προσωπικά δεδομένα, αλλά για να αποδείξουν πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στα τρωκτικά του ιντερνέτ!


"ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που αποκαλύπτουν τις προοπτικές κάτω από τις οποίες άσκησαν την πολιτική τους στο ευρύτερο μακεδονικό ζήτημα οι κυβερνήσεις της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε επιστημονική μελέτη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Η συλλογική επιστημονική μελέτη της ΕΜΣ με τίτλο: «Το Μακεδονικό στα ξένα Αρχεία. Απόρρητα έγγραφα Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας 1950 - 1967», που κυκλοφορεί σε... βιβλίο από τις εκδόσεις «Μίλητος» στηρίζεται σε εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα των κυβερνήσεων των γειτονικών χωρών. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΜΣ, Νικόλαος Μέρτζος, η κυκλοφορία του βιβλίου γίνεται στην κατάλληλη στιγμή των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, προσφέροντας ένα πολύτιμο όπλο στην ελληνική διπλωματία. Η παρουσίαση έγινε στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών παρουσία εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου"


ΟΛΟΙ, ΡΕΝ: Αίσθηση προκάλεσαν στα Σκόπια οι δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια». Όλοι μαζί στηρίζουμε Όλι Ρεν.