Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα ΛΕΥΚΗ Η ΠΙΕΡΙΑ




Χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Β. Ελλάδα.

Από το μεσημέρι χιονίζει και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ στα ορεινά του νομού η κίνηση διεξάγεται σε χαμηλούς ρυθμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς το Χορτιάτη.

Εξ αιτίας της κακοκαιρίας ένα φορτηγό ανατράπηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των νομαρχιών, με εκχιονιστικά μηχανήματα και αλάτι, σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

Χιόνι πέφτει επίσης, στη Βέροια, την Έδεσσα, τις Σέρρες και την ορεινή Χαλκιδική, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά. Βρέχει μέσα στην πόλη της Λάρισας, ενώ με αλυσίδες γίνεται πλέον η κίνηση για την κοινότητα Σκλήθρου που είχε αποκλειστεί το πρωί απ΄ τα χιόνια, καθώς επίσης και σε σημεία του δρόμου από ΚΑΤΕΡΙΝΗ προς Ελασσόνα.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και των Γρεβενών.

Νεφώσεις και δριμύ ψύχος επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί το Βέρμιο, το Καϊμάκτσαλαν, το Πήλιο, ο Χορτιάτης και Χολομώντας, ενώ αραιές νιφάδες χιονιού και χιονόνερο έπεφταν το πρωί και στη Θεσσαλονίκη.