Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

FROM, ZOUGLA.GR

Τέρμα το «μαύρο χρήμα» στα ΜΜΕ
20 Δεκεμβρίου 2008, 21:24



Σε κατάργηση του προνομίου που παραδοσιακά διατηρούν οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τη διαχείριση κατά το δοκούν του 2% του τζίρου τους, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ο Κώστας Καραμανλής θα το ανακοινώσει την Κυριακή, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2009.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, την εντάσσουν σε μία γενικότερη «επικοινωνιακή αντεπίθεση» που έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία της Ρηγίλλης, η οποία, όπως λένε, αποσκοπεί να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης, στην προκειμένη περίπτωση την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».

Η αντεπίθεση αυτή σε συνδυασμό με την «έξοδο» του πρωθυπουργού στην επαρχία και κυρίως τον επικείμενο ανασχηματισμό, έχει ως στόχο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, το οποίο εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά που φθάνει ακόμη και στις 6,5 μονάδες. Σήμερα μάλιστα, δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή», έρευνα της εταιρείας Public Issue του Γ. Μαυρή, η οποία όχι μόνο δίνει το προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πρώτη φορά αναδεικνύει τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον «καταλληλότερο», σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση, επέλεξε τον χώρο των ΜΜΕ για να επιδείξει έργο εναντίον του «μαύρου χρήματος», οι ίδιοι κύκλοι, σημειώνουν ότι το προνόμιο αυτό θεωρείται προκλητικό από την κοινή γνώμη και δεν υφίσταται σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ.