Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009




Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο «Τοπίο της χρονιάς» ο Όλυμπος
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου - Φίλοι της Φύσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του διαγωνισμού


Την παρουσίαση του προγράμματος δράσης για την υποψηφιότητα του Ολύμπου στο διαγωνισμό για το βραβείο «Τοπίο της χρονιάς» έκαναν χθες στο διοικητήριο ο νομάρχης Πιερίας Γ.Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου - Φίλοι της Φύσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα Μάκης Σταύρου πλαισιωμένοι και από τον ΓΓ του τοπικού συλλόγου «Φίλοι της Φύσης» Πιερίας κ. Τούλη.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ορειβατικών συλλόγων, ομάδων, εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις του νομού κ.α

Μιλώντας ο νομάρχης Πιερίας για τη νέα αυτή διαδικασία στην οποία μπαίνει ο Όλυμπος τόνισε πως η μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη του Ολύμπου συνεχίζεται και ήδη η πρώτη επιτυχία του Ολύμπου ήταν να περάσει στο β’ γύρο του διεθνούς διαγωνισμού για τα 7 θαύματα της φύσης.

Αυτός ο διαγωνισμός, είπε ο κ. Παπαστεργίου, αποτελεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή και ανάδειξη του Ολύμπου στο εξωτερικό, λέγοντας πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η Αθήνα, είπε κλείνοντας ο κ. Παπαστεργίου, θα πρέπει να δώσει «στο Θεό των βουνών», τη θέση που του αξίζει.