Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

"Οι αγρότες έχουν δίκιο"

Συνάντηση με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Βορείου Ελλάδος είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στα γραφεία του κόμματος.

"Χωρίς κομπιούτερ και βιομηχανικά προϊόντα μπορούμε να ζήσουμε, όμως χωρίς αγροτικά προϊόντα θα πεθάνουμε", τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημειώνονταις πως "δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον αγροτικό κόσμο και η Ελλάδα δεν νομιμοποιείται να ακολουθήσει τις επιταγές της ΟΝΕ", είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε:

"Οι αγρότες έχουν δίκιο και η κυβέρνηση πρέπει να τους βοηθήσει και να τους κρατήσει στα χωράφια τους" κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.



Συνάντηση με τους αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αγρότες της Θεσσαλίας, είπε ότι "τις προσεχείς ημέρες θα καθοριστούν τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση στα κρίσιμα προϊόντα".
Ακόμη, ανέφερε ότι από τα 28 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες, το μέρος που τους αναλογεί, θα πάει και στην αγροτική οικονομία. Δηλαδή, θα δοθούν δάνεια σε αγροτικές βιομηχανίες.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι "ο αγώνας συνεχίζεται και η συνάντηση ήταν αδιέξοδος".