Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκινάει από την 1η Μαρτίου και για ένα χρόνο η εφαρμογή του προγράμματος




- Στα 0,50 ευρώ μειώνεται το εισιτήριο για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στο Δήμο Κατερίνης
- Δωρεάν συγκοινωνία για τους μαθητές καθόλη τη διάρκεια του έτους


Φθηνότερες έως και …δωρεάν μεταφορές για το Δήμο της Κατερίνης επιφυλάσσει το πρόγραμμα "Συν – κοινωνία" το οποίο ξεκινάει να εφαρμόζεται από την 1η Μαρτίου και για έναν ολόκληρο χρόνο σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης.

Χθες μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης μπήκαν σε ένα λεωφορείο μαζί με τους δημοσιογράφους και εξήγησαν το πώς θα γίνει η εφαρμογή του προγράμματος.

Τι θα πληρώνουμε;

Τι θα πληρώνει από εδώ και πέρα ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης της Κατερίνης που θα θελήσει να μετακινηθεί στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ; Από 0,90 λεπτά και 1,30 λεπτά που ήταν τα εισιτήρια πλέον δημιουργείται ένα γενικό εισιτήριο 50 λεπτών.

Επιπλέον, η περιμετρική γραμμή θα ενισχυθεί με ακόμη δύο μίνι μπας με το ίδιο εισιτήριο των 0,50 ευρώ.

Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση από τα τρία περιφερειακά πάρκιγκ που θα δημιουργηθούν, το πρώτο στο γήπεδο του Πιερικού, το δεύτερο στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίων Ευθυμίου και Χριστοφόρου και το τρίτο στην βόρεια πλευρά της πόλης προς το κέντρο.

Επίσης θα δοθούν δωρεάν πάσο στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και είναι μέλη των ΚΑΠΗ.

Το μεγαλύτερο όμως όφελος έρχεται για τους νέους της πόλης μας και συγκεκριμένα για τους μαθητές, όπου δεν θα πληρώνουν καθόλου εισιτήριο, όχι μόνο για τις ημέρες που είναι ανοιχτά τα σχολεία, αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των εορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα, αλλά και του καλοκαιριού. Μάλιστα σε συννενόηση που θα γίνει άμεσα με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ΕΚπ/σης και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και των δασκάλων ο κάθε μαθητής θα έχει τη δική του μαγνητική κάρτα.

Ο κ. Χιονίδης

Ο Δήμαρχος Καατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης έκανε λόγο για ζητήματα που ήθελαν γενναίες αποφάσεις, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης για την γενναία συνεισφορά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, έφερε και δύο παραδείγματα, αν μία μητέρα με τέσσερα παιδιά ήθελε να πάει το καλοκαίρι για μπάνιο στην Ολ. Ακτή, το κόστος ήταν μέχρι σήμερα 13 Ευρώ, ενώ από την 1η Μαρτίου το κόστος θα είναι μόλις 1 ευρώ (το εισιτήριο της μητέρας). Ένα άλλο παράδειγμα που έφερε ο κ Δήμαρχος είναι ενός μαθητή από την Καισάρεια που ήθελε να κατέβει το απόγευμα στο φροντιστήριο και έπρεπε να πληρώνει εισιτήριο 1,30 (2,60 την ημέρα χ 25 ημέρες το μήνα = 65 ευρώ), από την 1η Μαρτίου δεν θα πληρώνει καθόλου.