Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα με θύμα τον 32χρονο Αλβανό

ΘΥΤΗΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ...

Ο 23χρονος αδερφός του θύματος, αλβανικής καταγωγής, είναι ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι τον τριαντάχρονο προχθές στις 4 τα ξημερώματα στο κέντρο της Κατερίνης.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας Στρατηγός κ. Αποστολίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Μαντάς, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Θανάσης Φωτόπουλος και ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας κ. Σπύρος Γκουντέβενος αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της προανάκρισης και έδωσαν τα στοιχεία του εγκλήματος.

Όπως φαίνεται, δράστης και θύμα συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους και κατά τη συμπλοκή, ο δράστης με μαχαίρι - σουγιά προκάλεσε στο θύμα τραύμα στην καρδιά, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Στρατηγός κ. Αποστολής θύμα και δράστης βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Ο δράστης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις άρθρων 299 Π.Κ. «Ανθρωποκτονία από πρόθεση» και Ν. 2168/93 «Περί όπλων - παράνομη οπλοκατοχή - οπλοχρησία» παραπέμφθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.

Η σωρός του 30χρονου μεταφέρθηκε στην Βόρειο Αλβανία, όπου και θα γίνει η κηδεία του.