Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

27ο Βροντινό Καρναβάλι

πηγή: Πολιτεία
Οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βρoντού και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Δίου, καθώς η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του φετινού Βροντινού Καρναβαλιού.
Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την Κυριακή της παρέλασης των καρναβαλιστών και των αρμάτων.

«Φέτος η συμμετοχή των νέων και γενικά των συλλόγων μας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», λέει η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Δίου, Μαρία Τσιμήτρη, «γεγονός που δείχνει ότι οι δημότες μας αγκαλιάζουν το θεσμό αυτό. Θεωρούν ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου είναι υπόθεση όλων και γι `αυτόν ακριβώς το λόγο αντέχει ο θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος. Σας προσκαλούμε όλους την Κυριακή 1 Μαρτίου στη Βροντού για να γιορτάσουμε την αποκριά. Να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι παντός καιρού και κάθε ηλικίας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009
16:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι (διαγωνισμός τραγουδιού, κλόουν και πολλές εκπλήξεις),– Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009
15:00 Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού. Στην συνέχεια παραδοσιακός γάμος -σάτιρα- αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία της Βροντούς.
22:00 Το κάψιμο του Φανού στο Δίον (χώρος στάθμευσης αρχαιολογικού χώρου)
Κάψιμο κέδρων – παραδοσιακό τραπέζι– αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια.

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009
11:00 π.μ. Κούλουμα στον Όλυμπο στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
18:00 Πέταγμα Αερόστατου στην πλατεία του Δίου