Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΤΕΜΠΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

15-3-2009
 Επίκαιρη Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ με θέμα: Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αβοήθητες από την Κυβέρνηση στον αγώνα τους για επιβίωση στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία
«…οι ΜΜΕ επιχειρήσεις σήμερα ασφυκτιούν, αντιμετωπίζοντας πλέον ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας και έχουν αφεθεί απροστάτευτες να παλεύουν απεγνωσμένα για την επιβίωσή τους, σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που σταδιακά επιδεινώνεται, εξαιτίας των σπασμωδικών χειρισμών της Κυβέρνησης…»
34 BOYΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ, Επίκαιρη ερώτηση, 22.1.09

 « … πρέπει να γίνει αναθεώρηση του ΤΕΜΠΜΕ…»
Λούκα Κατσέλη, στον Ρ/Σ «FLASH 96», 5.03.09

 «…Το πρόγραμμα που θέσπισε η κυβέρνηση με όχημα διαχείρισης το ΤΕΜΠΜΕ είναι προβληματικό τόσο ως προς τη σύλληψή του όσο και ως προς την εφαρμογή του…»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ενημερωτικό Σημείωμα για το ΤΕΜΠΜΕ, 21.01.09
 «…Δηλαδή το Πρόγραμμα όλο αντιμετωπίζει μια παταγώδη αποτυχία σε ό,τι αφορά τη ροή του χρήματος προς την πραγματική οικονομία…»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώσεις, 20.01.09
 «…μήπως οι εξαγγελίες σας για το ΤΕΜΠΕ ανήκουν και αυτές στην κατηγορία των πυροτεχνημάτων επικοινωνιακής κατανάλωσης, που τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησής σας, όπως ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, γνωρίζουν ότι στην πράξη θα συρρικνωθούν σε κάποιες εξυπηρετήσεις ημετέρων; …»
31 BOYΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ, Επερώτηση, 11.2.09

 «… Καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει στηριχθεί από τα 28 δις και επίσης από το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ υπάρχουν 50.000 αιτήσεις για στήριξη επιχειρήσεων και έχουν ικανοποιηθεί γύρω στις 800. Αυτή είναι η πραγματικότητα…»
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο ραδ. σταθμο «ΝΕΤ 105.8», 11.03.09

Μέχρι τις 12.03.09 είχαν εγκριθεί 16.497 δάνεια, ύψους 1,948 δισ. ευρώ.
Οι εγγυήσεις εκ μέρους του ΤΕΜΠΜΕ αντιστοιχούν σε ποσό 1,559 δισ. ευρώ.


ΝΤΑΝΟΥΤΑ ΧΟΥΜΠΝΕΡ, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.02.09

«…Έχουμε εισάγει επίσης τη δυνατότητα να δοθούν προκαταβολικά επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς.
Επίσης, προτείνουμε αλλαγές με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών που σημαίνει μείωση του διοικητικού βάρους. Έτσι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στους κοινοτικούς πόρους. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται και το ΤΕΜΠΜΕ.
Το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ μπορεί να αποτελέσει καλό παράδειγμα και για άλλα κράτη μέλη καθώς λειτουργεί επιτυχώς και διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.