Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με τη συμμετοχή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, οι ξενοδόχοι του νομού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των σταθμών διοδίων και τη διαχείρισή τους από την «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ» Α.Ε. και στις σημαντικές επιπτώσεις που θα φέρουν στην τουριστική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής. Εκφράστηκε συνολικά η έντονη ανησυχία για την έλλειψη συνέχειας των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθεί επιτέλους η πολυπόθητη συνάντηση με την ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., την ίδια στιγμή που παρατηρούνται φαινόμενα “αναρχίας” στη ρύθμιση των τελών διέλευσης στους σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και των Τεμπών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξενοδόχοι της Πιερίας, αναφερόμενοι στην κινητοποίηση της εθελοντικής ομάδας δράσης του νομού, τόνισαν την θετική παρουσία των εθελοντών και την αξία των δράσεών τους, ωστόσο εξέφρασαν την αντίθετη άποψή τους για την τάση υποκατάστασης των θεσμών μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης κοινωνίας.
Πραγματοποιώντας τον απολογισμό τους για τη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου, οι ξενοδόχοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση αυτή κάθε αυτή, όσο και από την κινητικότητα των τουριστικών γραφείων και πρακτόρων για Ελληνικούς προορισμούς και κατ’ επέκταση για την Πιερία.
Τέλος, ένα θέμα που προβλημάτισε έντονα τα διοικητικά συμβούλια των δυο ενώσεων, αφορά τουριστικά γραφεία που στο εξωτερικό προβάλλουν επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων του νομού, ως πολυάστερες ξενοδοχειακές μονάδες προκαλώντας σύγχυση τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στην τουριστική αγορά με ανεπανόρθωτες συνέπειες.