Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Δυναμική ήταν η παρουσία της Πιερίας


...στις δύο Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Σόφιας και του Μονάχου, στις οποίες η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής συμμετείχε με δικό της σταντ, προβάλλοντας τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας στους πολίτες των δύο χωρών.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Πιερία στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου, που διήρκησε έξι ημέρες, από 26 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, ενώ το περίπτερο του νομού επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Βαυαρίας Άννα Κόρκα, ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού της Γερμανίας Ηλίας Γαλανός, η υπεύθυνη του ΕΟΤ Χριστίνα Γκόλια και τουριστικοί επιχειρηματίες.

Στην τουριστική έκθεση του Μονάχου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Φιλοκώστας και ο υπάλληλος της Νομαρχίας Γιώργος Λουκάς, ενώ την αποστολή του νομού συγκροτούσαν ο δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Πιερίας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Τζόβας και η διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Μπέτυ Παρτσαλίδου.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε και η αποστολή της Πιερίας από την Τουριστική Έκθεση της Σόφιας που διήρκησε από 26 έως 28 Φεβρουαρίου, καθώς και τις τρεις ημέρες το σταντ της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περισσότερων επισκεπτών της έκθεσης. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο αντινομάρχης Πιερίας Πέτρος Παπανικολάου και ο νομαρχιακός υπάλληλος Νίκος Λαμπονίκος, ενώ στην Έκθεση παρέστησαν οι δήμαρχοι Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης και Μεθώνης Κώστας Αβραμίδης.

Στους επισκέπτες των εκθέσεων διανεμήθηκαν διαφημιστικά και ενημερωτικά έντυπα, cd με φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, καθώς και dvd με ντοκιμαντέρ για τα αξιοθέατα του νομού και δόθηκαν πληροφορίες για τα αρχαιολογικά μνημεία, τον Όλυμπο και τα Πιέρια, για τις ακτές, αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.